wikimedia commons/Shutterstock/CDA

Buma vraagt nogmaals nummertje aan in après skihut 

‘Ik vroeg mij af of u nog “Seks met die kale” blieft op te zetten?’

“Mijnheer de dj, mijnheer de dj.” Sybrand Buma verheft zijn stem om boven de muziek van de Kuhstall in Tirol uit te komen. “Mijnheer, ik vroeg mij af of u nog ‘Seks met die kale’ blieft op te zetten?”

De dj zet zijn koptelefoon even af en steekt zijn duim op naar de fractievoorzitter van het CDA. Buma draait zich tevreden om en loopt naar de bar. “Weldra zal de disc-jockey het lied ‘Seks met die kale’ spelen”, zegt hij tegen de barman bij het bestellen van een warme chocolademelk. “Dan zal men zich op de dansvloer geen raad weten met de joligheid zich van hen meester maakt. Het zal hier losbarsten in een ware dansfuif. Neem daar maar nota van!”

Toch is er voor de goede verstaander in de Kuhstall ook twijfel te horen in de stem van Sybrand Buma. “Ik heb de compositie van de heren Lawineboys reeds vijf of zes keer aangevraagd. De draaimeester steekt steeds goedgemutst zijn duim naar me op, maar ‘Seks met die kale’ is nog altijd niet voorbij gekomen. Nu zal hij hem toch wel draaien?”

Als de medley van Wolter Kroes bij de laatste akkoorden is aangekomen voelt de CDA-leider zijn hart een sprongetje maken. Voor het volgende nummer begint is het even stil. Buma kijkt verwachtingsvol naar de dj. Toch weer ‘Tringeling’ van de Gebroeders Ko. Buma zucht en neemt een slokje van zijn chocolademelk. “Misschien is de disc-jockey het vergeten”, zegt hij tegen de barman. “Ik help hem zo wel weer herinneren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is Emile al begonnen met skiën?
Hij is wel iemand om lekker mee te hossen in een skihut.
Een soort polonaise, zeg maar.

gravatar

Hihi.
Altijd leuk om een grapje te maken over Buma.
Een soort reservegrapje.

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
Dat laten ze bij de Speld niet gebeuren.
Hihi.

Reageer
gravatar

In het Grote Plan was in plaats van de Duitse hereniging de oostgrens van Nederland aangepast geweest naar het Oosten.

gravatar

Net nadat ik de caissières opnieuw had opgevoed, begonnen ze met de zelfscanner. Je kunt steeds helemaal overnieuw beginnen: ze staan nu de hele tijd een beetje te praten aan de zijkant van het veld, en ze zijn meer opgemaakt als toeschouwer bij een competitie. Dezelfde stress. Dezelfde problemen in de rij. Iedere keer als de arme mens wordt genoopt een beetje socialer te worden, gaat hij digitaliseren.

gravatar

Het is werkelijk volstrekt bezijden de realiteit dat mijnheer Buma zou spreken in termen als “disc-jockey” of, quel malheur, “dj”.

Mijnheer Buma zou prefereren deze jongeman te adresseren als “muziekman” of desnoods “platenbaas”.

Affreus welk een flater hier wordt begaan.

Reageer