Shutterstock / Polispoliviou

Katten hebben geen bezwaar tegen verplicht chippen: ‘Ik heb niets te verbergen’

‘Dit gaat toch alleen over ongehoorzame katten?’

Als het aan D66 ligt worden alle katten in Nederland binnenkort gechipt. Op die manier zou het aantal zwerfkatten teruggebracht kunnen worden. Een schending van de persoonlijke levenssfeer? De meeste katten reageren echter gelaten: “Ik heb niets te verbergen.”

Lapjeskat Pikkie uit Woerden ziet geen probleem in het voorstel om katten te chippen. Volgens hem weet iedereen al lang dat hij in de tuin van de buren kakt: “Als ik aan mijn reet lik midden in de woonkamer kan ook iedereen het zien. Dus ja, dan mogen ze ook best metadata over mij verzamelen.”

Ook Noorse boskat Björn heeft niks te verbergen: “Dit voorstel gaat toch alleen over ongehoorzame katten? Dit gaat over van die ongecastreerde katers die van huis weglopen om poezen zwanger te maken op de kinderboerderij. Hoog tijd dat die een keer worden aangepakt. Nette raskatten zoals ik hoeven zich echt geen zorgen te maken.”

Toch is er ook kritiek. Volgens kat Klöppie uit Amsterdam wordt met de chip een principiële grens overschreden: “Nu wordt de informatie misschien wel met goede doeleinden verzameld, maar het kan later zomaar tegen je gebruikt worden. Je huidige baasje vindt het misschien oké dat je uit de wc drinkt of aan de margarine likt als er geen deksel op zit. Maar wat als die informatie in handen komt van die boze meneer op de hoek die katten haat en met een waterpistool op ons schiet als we in de tuin zitten? Dan is het te laat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Straks krijgen naast het ‘internet of zings’ ook dat alle mensen, katten en honden permanent aan het internet hangen.

Met koeien is het al zover.
Men veel mensen eigenlijk ook.

Reageer
gravatar

That’s because real weapons are better than waterguns for kittens. If a child would want to know what happens if you shoot a cat with a real weapon they google for ‘shot kitty’, but if they would know what would happen if you wet a pussycat, their google search results are more disturbing

gravatar

Daar begint het mee. Daarna worden de honden gechipt, de goudvissen en uiteindelijk alle mensen zodat de regering alles kan meeluisteren. Jammer dat Emile Roemer niet president is van Nederland en er verandering in kan brengen

Reageer