Shutterstock / garetsworkshop

Shutterstock / garetsworkshop

Kat die over toetsenbord loopt begint voor zichzelf als wachtwoordgenerator

Het zijn spannende tijden voor kat Tommy, want hij staat op het punt om zijn eigen bedrijf op te richten. De Britse korthaar gaat zijn passie voor cybersecurity combineren met zijn gewoonte om over toetsenborden te lopen en begint zodoende een wachtwoordgenerator. Ondanks de financiële onzekerheid, is Tommy erg enthousiast over deze stap: “ik heb altijd al een ondernemingsdrift gehad van heb ik miauw daar.”

Tommy weet nog goed wanneer het belang van veilige wachtwoorden tot hem doordrong. “Eén van de katten hier in de straat was ooit gehackt, omdat hij ‘welkom123’ als wachtwoord had. Voor ’ie het doorhad, wist iedereen dat hij naar plaatjes van loopse Noorse boskatten had zitten googlen. Voor hem gênant, maar voor mij een enorme eye-opener.”

Na een korte researchperiode bleek al snel dat Tommy aanleg had voor het aanmaken van veilige wachtwoorden. “In mijn eerste wachtwoord zaten meteen al gevorderde tekens zoals een plusminus en een klinker met een accent aigu. Mensen denken altijd dat ik maar nonchalant over het toetsenbord wandel, maar er zit dus wel degelijk een gedachte achter. Cijfers, hoofdletters, leestekens; you name it en ik kan ermee uit de pootjes.”

En nu is het tijd voor de tech-savvy kat om zijn talenten in te zetten voor zijn eigen bedrijf. “Ik heb wat startkapitaal bij elkaar gekroeld en morgen ga ik me bij de KvK inschrijven. Ik start een doodgewone eenmanszaak met een simpel verdienmodel: ik voorzie klanten van veilige wachtwoorden en in ruil daarvoor krijg ik geld, crypto of blikjes tonijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *