Shutterstock / Antares_NS

Shutterstock / Antares_NS

Onderzoek: er zit gemiddeld meer chips in een toetsenbord dan in een dichte zak Lays

Er zit gemiddeld meer chips in een toetsenbord dan in een dichte zak Lays, dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Meppel. Een groep wetenschappers heeft hiervoor meer dan honderdduizend toetsenborden en zakken Lays-chips van over de hele wereld bestudeerd en vergeleken.

“Eigenlijk in alle toetsenborden die we onderzochten vonden we chips. Waarvan in de meeste gevallen meer dan in een dichte zak Lays”, zegt een van de onderzoekers Piet-Jan Wildebrok. “Een bijzondere bevinding was alleen het gegeven dat we in een toetsenbord nooit één soort chips vonden. Het waren er altijd meerdere: Doritos, Cheetos, naturel, paprika, Nibbits en zelfs gehele Pringles. Noem maar op. In sommige toetsenborden werden er meer dan 15 soorten tegelijk gevonden. Dit samen was dan dus in de meeste gevallen meer dan een dichte zak Lays.”

Wildebrok heeft nog wel een heugelijk nieuwtje. “In een van de toetsenborden hebben we een nieuw soort chips ontdekt. We zijn nu aan het onderzoeken waar deze familie van is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *