Bron: VVD

Zijlstra intimideert Turkije door te dreigen met bezoek

Minister stelt zich bikkelhard op

Halbe Zijlstra schroomt niet zich bikkelhard op te stellen op het internationale toneel. De minister van Buitenlandse Zaken heeft gedreigd Turkije te bezoeken, om een oplossing te vinden voor de diplomatieke crisis.

“Volgens mij moeten we hier als NAVO-bondgenoten samen uit kunnen komen. In dat kader ben ik bereid om hoogstpersoonlijk naar Ankara te gaan voor een gesprek met mijn Turkse collega”, sprak Zijlstra intimiderend tijdens het Vragenuurtje in de Tweede Kamer.

“Dit is echt een ongekend harde diplomatieke sanctie”, zegt politiek verslaggever Dominique van der Heyde. “De verhoudingen tussen Turkije en Nederland staan al onder druk en nu zegt Zijlstra plompverloren: ‘ik kom eraan’. Nu is Erdogan natuurlijk zelf ook niet vies van wat bangmakerij, maar ik ben benieuwd hoe hij hiermee omgaat.”

Ook in de Tweede Kamer klinkt kritiek. “De minister schoffeert hiermee een hele bevolkingsgroep”, zegt Denk-fractievoorzitter Tunahan Kuzu. “Hoe denk je dat een Turkse Nederlander zich voelt als hij hoort dat Halbe Zijlstra naar Turkije gaat? Dit is een vreselijk slecht signaal.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit kan écht niet hoor. De buitenkerkelijke leptosoom Zijlstra zomaar naar de picnische fundamentalist Erdogan sturen, zonder kogelvrij vest, is een precedent dat makkelijk kan leiden tot het verlaten van de NAVO door Turkije. Te vrezen valt ook dat de drie en half miljoen Nederlandse expats in Turkije een rel veroorzaken en met de Nederlandse vlag zwaaiend voor het Nederlandse consulaat in Istanboel hun weerzin tegen het uitwijzen van Zijlstra kenbaar maken, plunderingen verrichten en met de Turkse politie slaags raken. Zulke ‘Rotterdamse’ taferelen moeten we ten koste van alles vermijden, anders roept Erdogan weer dat die Hollanders allemaal fascisten en nazi’s zijn.

Reageer