Erik Karits / Shutterstock.com

Twee dagen oude eendagsvlieg deelt haar geheim

‘Ga onder de dop van een fles rode wijn zitten’

“Leef hoog leef hard wees klein ga allebei de avonden op tijd naar bed wees zwart!” Het was het levensmotto van de vijfenhalve minuut geleden overleden Berendina. Het vliegenvrouwtje van de soort leptophlebia marginata – God hebbe haar ziel – was op dat moment de oudste eendagsvlieg ter wereld.

Vlak voordat ze overleed gaf ze nog wat praktische tips: “Ga op rotte peren zitten, of precies onder de dop van een fles rode wijn.” Haar onovertroffen beauty-ritueel: “Eerst op een dikke homp kak neerstrijken en dan snel doorvliegen naar een boterham met kaas. Liefst van een kind. Dat heeft mij in al die zevenentwintig uren nooit windeieren gelegd.”

Berendina trouwde gistermiddag om kwart voor vier en was weduwe sinds haar man om half acht overleed. “Het was vooral ruzie. Dat is niet goed voor m’n antennes. Daarom ben ik al die tijd ook nooit meer hertrouwd.” De meeste van Berendina’s 4000 kinderen zijn inmiddels overleden, maar de trotse recordhoudster laat wel 800.000 kleinkinderen na rond het waterluik naar de kelder, en een slordige 30 miljoen achterkleinkinderen.

Sinds het overlijden van Berendina is Akimushi de oudste eendagsvlieg ter wereld. Zij werd gistermiddag geboren en ligt nu op sterven op een vensterbank op het Japanse Okinawa en oh… Dood.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tegelijkertijd wordt inenting tegen de steeds nieuwere virussen (dus niet via de vercommercialiseerde kippen, varkens e.d.) van belang die niet alleen met de opwarming van de aarde onze kant op komen maar met immigratie uit ontwikkelingslanden geactualiseerd wordt. Moet men zich normaal gesproken inenten om op vakantie te gaan naar die landen, kunt u daarvoor rustig thuisblijven. Humanisme.

Reageer
gravatar

Geniaal.
De eendagsvlieg hoeft zich daartoe niet altijd per se onder de dop van een fles rode wijn te verbergen, maar eenvoudig in uw paspoort. Zodat u onder geen omstandigheid verloren gaat en u niet voor niets geleefd hebt. Mocht er onderweg een ongeluk zijn, dan wordt u subiet opgehaald. Er zullen dan geen wachtlijsten zijn.
Dit alles bewijst maar weer eens dat u geen onmens bent zoals zo vaak wordt gedacht.