Shutterstock / Nancy Beijersbergen

Shutterstock / Nancy Beijersbergen

Bejaardentehuis voert hospiteeravond in na teveel aanmeldingen

Het aantal mensen in bejaardentehuizen rijst de pan uit, daarom heeft bejaardentehuis De Laatste Loodjes uit Wageningen een hospiteeravond georganiseerd. Hiermee hopen ze de ideale kandidaat te vinden om de groep weer compleet te maken na het overlijden van Henk.

“We vinden het belangrijk dat we een passend iemand vinden voor ons huis, iemand die altijd wel in is voor een potje Bingo of gezellig ‘s avonds het Achtuurjournaal wil kijken”, zegt Hennie terwijl ze begint aan haar 13e gebreide sjaal. “Wij zijn een gezellig huis, geen verplichte taken behalve dan het schoonmaakrooster, maar dat doen de verzorgers wel haha.”

Er zijn 15 geïnteresseerden uitgenodigd. Ook hospitant Jan wil graag in het tehuis komen wonen. Hij heeft al vijf jaar inschrijftijd en komt nu in aanmerking voor de kamer. “Welk verrot stuk fruit typeert jou nou echt?” vraagt huisoudste Joke. “Wat?” zegt Jan, voor wie het allemaal een beetje te snel gaat. “Dat weet ik niet dat soort zaken regelde mijn vrouw vroeger altijd.”

Het bejaardentehuis heeft de keuze voorlopig uitgesteld


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *