SeventyFour / Shutterstock

SeventyFour / Shutterstock

Alcoholverbod bij bingo-avondjes: bejaarden moeten noodgedwongen bij iemand indrinken

Op verschillende plekken in Nederland is het sinds kort verboden om alcohol te schenken tijdens bingo-avondjes. Reden van de drooglegging is een wet die een combinatie van gokken en drinken verboden maakt. Hierdoor gaan steeds meer bejaarden voorafgaand aan hun bingo-avondjes stiekem bij iemand thuis indrinken.

“Kom snel binnen, en trek de deur achter je dicht!” roept Henk (78), terwijl hij met de gordijnen dicht in zijn krappe seniorenwoning zit. Bij hem zijn Tinie (76), Dries (80) en Neeltje (93) die net een fles Safari opentrekt. “Santé!“, roept ze terwijl ze het zoete drankje met een grote teug achterover tikt. “Vroeger brandde dit dan heel erg in je slokdarm, maar ik heb daar al jaren geen gevoel meer.” Ook Dries vindt het indrinken een goed alternatief. “Het scheelt enorm veel geld en we rollen zo met de lift naar beneden.”

De bingo-avond gaat bijna beginnen. Henk steekt stiekem nog een pakje Marlboro-light in zijn zak en rijdt met z’n scootmobiel richting de lift. Tinie is ondertussen in slaap gesukkeld en ligt laveloos op de bank. Dan plotseling kijkt Dries gespannen op terwijl de lift naar de begane grond daalt: “Ik hoop dat ik binnenkom, ik ben m’n ID vergeten.”

Organisatoren van de bingo-avonden zijn inmiddels op de hoogte van het fenomeen. “Ik sluit niet uit dat we iedereen binnenkort bij de deur laten blazen.”

Wegens gebrek aan succes verlengd! Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik klik altijd op verhalen over bingo avonden als ik eigenlijk op zoek ben naar jeweetwel. Cassie, bedankt!