Luca Perra / Shutterstock

Luca Perra / Shutterstock

Opmerkelijke dagbesteding: dit bejaardentehuis laat ouderen belangrijke beslissingen over het land maken

Wandelingetjes, stoelyoga of televisie kijken; in dit bejaardentehuis pakken ze de dagbesteding anders aan. “Hier laten we ouderen belangrijke beslissingen over het land maken”, zegt een van de verzorgers.

“Op andere plekken worden bewoners wat vaker gewassen of mee naar buiten genomen, hier mogen ze gezellig bepalen hoe het geopolitiek loopt in de wereld. Dat vinden ze ook heel leuk. Soms misschien nog wel leuker. Het geeft ze het gevoel dat ze nog meetellen.”

Een van de bewoners, Joe, vertelt mompelend hoe ‘great’ hij het vindt. “Greatest nation on earth”, vindt Joe. Hij hoopt er nog lang te mogen wonen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.