Luca Perra / Shutterstock

Opmerkelijke dagbesteding: dit bejaardentehuis laat ouderen belangrijke beslissingen over het land maken

Wandelingetjes, stoelyoga of televisie kijken; in dit bejaardentehuis pakken ze de dagbesteding anders aan. “Hier laten we ouderen belangrijke beslissingen over het land maken”, zegt een van de verzorgers.

“Op andere plekken worden bewoners wat vaker gewassen of mee naar buiten genomen, hier mogen ze gezellig bepalen hoe het geopolitiek loopt in de wereld. Dat vinden ze ook heel leuk. Soms misschien nog wel leuker. Het geeft ze het gevoel dat ze nog meetellen.”

Een van de bewoners, Joe, vertelt mompelend hoe ‘great’ hij het vindt. “Greatest nation on earth”, vindt Joe. Hij hoopt er nog lang te mogen wonen.

Dit artikel staat in ons allernieuwste boek: 2023 – Toch een Jaar. Bestel vandaag nog het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Nu voor slechts 18,50 in onze webshop of in de boekwinkels!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *