Nieuwe film Tarantino speelt zich af op pluimveebedrijf Kootwijkerbroek

Vogelgriepepidemie van 2011 setting voor bloederig epos

De nieuwe film van Quentin Tarantino speelt zich af in Nederland. ‘Ferocious Feathers’ is gesitueerd op een pluimveebedrijf in Kootwijkerbroek, tijdens de vogelgriepepidemie van 2011.

In de film speelt Samuel L. Jackson een meedogenloze en bijna gepensioneerde ambtenaar van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Hij wordt naar Kootwijkerbroek gestuurd om de kippen van een strijdvaardige boer (Michael Madsen) te ruimen. Wat volgt is een bloederige strijd tussen twee tegenpolen, die vechten tot de laatste kip.

Nu al legendarisch is de geestige dialoog tussen Jackson en een kip op de rand van de gierput. Het beeld waarmee de scène eindigt – de kip wordt door een manische Jackson aan één poot achter een tractor gebonden en door het weiland gesleurd – laat geen kijker onberoerd.

Ferocious Feathers is door recensenten goed ontvangen. Pluimveehouders vinden de film echter ‘onsmakelijk’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, dat komt omdat Samuel L. Jackson de donkere kippen vooraf had uitgezonderd van ruiming. Iets vergelijkbaars vond plaats in “Pulp Fiction”, eveneens van Quentin Tarantino en ook weer met John Travolta: L’histoire se répète,.

gravatar

Pulp fiction was briljant. Vooral die scene in die auto dat John Travolta met Samuel Jackson het heeft over Nederlanders en hoe ze mayonaise doen op hun stroopwafels

gravatar

De laatste tijd worden veel siervogels gestolen!!
Bij mensen thuis en van beurzen.
Jaren werk zit er in van de fokkers.

Voor het geld.

gravatar

Het pluimveebedrijf in de buurt werd afgelopen jaar door Fipronil getroffen.
Een interessante anekdote is dat er hier vlakbij in Brabant een cycloon bij een pluimveebedrijf langs was geweest die alles de lucht in had gezogen, kippen en eieren. Normaal kunnen kippen niet vliegen.
Ik denk ook weer aan Fipronil dat er bij Albert Heijn al was voor de zelfscanner. Dit soort ontwikkelingen die ik aan zag komen niet alleen bij de kippen ook menselijk, waren de reden dat ik uit moest wijken. Mijn avonturen zijn opgetekend voor het nageslacht.
Ik haalde mijn voedingswaren altijd aan een karretje aan de weg tot het punt dat zij ook te ambitieus werden. Zo haalde ik tomaten aan een karretje, kort daarna zag ik er een camera hangen, en daarna werd er een huisje gebouwd achter op het erf. Nog even later stond er een extra vierkante kilometer kassen. Dus ik werd genoopt mijn tomaten elders te halen.

Reageer
gravatar

We kunnen hier duidelijk zien hoe hebzucht zich ontwikkelt uit angst.
1. Angst, achterdocht die gelijk zodanig gerationaliseerd wordt dat de gewone man (zich) gelijk wil bewijzen dat hij anders bestolen wordt.
2. Controle.
3. Uitbreiding en mechanisering.
4. Immigratie, de werkkrachten uit het buitenland om er te werken.
5. Rassenconflicten.
6. Burgeroorlog hetzij economisch of militair.
7. Genocide.