Bron: NOS

Wereldleiders bespreken hoe hard ze Koerden dit keer laten vallen

'Er wordt door de leiders heel verschillend over de kwestie gedacht'

In het Zwitserse Davos bespreken diverse wereldleiders de militaire acties van Turkije tegen de Koerden in Syrië. Op de agenda staat de vraag hoe hard de wereld de Koerden dit keer zal laten vallen.

“Er wordt door de leiders heel verschillend over deze kwestie gedacht”, zegt diplomatie-deskundige Robert van de Roer. “Aan de ene kant heb je de VS, die de Koerden militair steunt, maar de belangrijke bondgenoot Turkije niet tegen de haren wil instrijken. Aan de andere kant heb je de EU, die de Koerden politiek steunt, maar geen ruzie wil met de belangrijke bondgenoot Turkije. Zij zijn het er nog niet over eens hoe ernstig ze de Koerden zullen verraden.”

Volgens Van de Roer is het gissen hoe diep het mes in de Koerdische rug uiteindelijk zal zijn. “Voor de Koerden wordt dit heel spannend. Zijn ze straks terug bij af of zijn ze niets opgeschoten? Daar wordt nu op het allerhoogste politieke niveau over besloten.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In de eerste plaats zijn het terroristen en in de tweede plaats zijn Koerden in werkelijkheid bergturken, alleen weten ze het zelf nog niet.

Over naar een ander onderwerp: ik ben groot fan van Adolf Hitler, dat roep ik al tientallen jaren. Die Hitler heeft trouwens helemaal gelijk gekregen: die Armeniërs, daar hoor je nooit meer iemand over. Hahaha, eigenlijk is een Armeniër net een soort Yezidi. Hier een Yezidi, daar een Yezidi en voor je het weet heb je een genocide, hihi.

Daarom heb ik natuurlijk ook gelijk wapens geleverd aan dat IS-dingetje, dat heeft nog in alle kranten gestaan. Alhoewel, tegenwoordig, in Turkije, zitten de journalisten die dat schrijven natuurlijk in de cel.

Och, ik word zo verkeerd begrepen daar in Europa. Als ik zelfverklaard groot fan van Hitler ben, als ik de mensen daar voor nazisti en fascisti uitmaak, dan ben ik natuurlijk compliménten aan het maken. Hoe kan je dat nou als belediging opvatten?

Op dezelfde wijze moet men dan ook mijn Israël kritieken plaatsen. Iedereen weet dat ik al jaren lang zoveel mogelijk geld en spullen richting Hamas en Isis stuur, terroristen vind ik namelijk fantastisch. Al dat moord en die doodslag geven het dagelijks leven weer een beetje kleur. Daarom noem ik Israël natuurlijk terroristisch, dat is omdat ik heimelijk een beetje verliefd ben.

Verder ben ik zelf niet zo van de rassen, daar heb ik een persoonlijke reden voor want ik ben ik werkelijkheid een etnische Georgiër. Houd het aub stil want als de grijze wolven dit horen ben ik nog niet jarig.

#shoutouttomyfanboysvandenk

Reageer
gravatar

@Atatürk,

Dat ben ik nu volledig met u eens. Ik zit er trouwens over te denken om een lange strandvakantie in Tunesië te boeken, als kind kwam ik daar al vaak. Dat met die Islam-democraten, dat kon wel eens wat worden.

groetjes uit Amstelveen

gravatar

Schitterend zoals hier het ‘alter ego’ van Recep uit de school klapt. Dat Tayyip een (letterlijk: uitgesproken) voorkeur heeft voor Adolf Hitler had hij al eerder wereldkundig gemaakt, dat hij IS steunt was al duidelijk maar dat hij nu Koerden bestrijdt met NAVO-wapens, staat DJ Trump oogluikend toe. DJ maakt simpel een kosten/baten-analyse, de waarde van zijn afluisterposten in Turkije versus het verlies aan Koerdische mensenlevens; nou dan is hij snel klaar.

gravatar

@Outsider,

Weet je wat ik pas écht erg vind? Dat ik hierboven duidelijk aangeef dat wanneer ik dingen als fascisti, nazisti, terröristi uit, dat ik dan probeer aan te geven dat ik eigenlijk eigenlijk verliefd ben.

Nu is het al een tijdje geleden dat ik bovenstaande plaatste, wat blijkt: Nederland, Duitsland en Israël hebben nog steeds geen hoofddoekje opgezet. Wat zullen we nou gaan krijgen? Ik ben hier de sultan! Smerige kechs!

gravatar

Er moet nog wel even worden vastgesteld welke vergadering de wereldmacht in handen heeft: die in Davos of de Bilderberg-gang. Voorlopig domineert Amerika nog beide clubs, met DJ Trump als woordvoerder van het Militair Industrieel Complex, maar China dringt zich al naar voren als nieuwe lijstaanvoerder. Het worden spannende tijden (voor de dollarkoers).

Reageer
gravatar

Je trapt er mooi in, kerel!
Natuurlijk ligt de macht niet waar jij denkt dat die ligt, maar bij De Bovenbazen. Je ziet het alleen niet, maar dat komt door ons ragfijne spel.

Kom maar eens bij me langs, dan leg ik je het allemaal uit. Misschien heb ik nog wel een baan voor je.

Ik woon in de Gouden Bergen.

gravatar

We moeten het gewoon aan de expertise van Recep Tayyip E. overlaten. Tijdens de eerste wereldoorlog (’14-’18) heeft Turkije enorme ervaring opgedaan met genocide; zo’n twee miljoen ongewapende Armeniers zijn in 1915 uitgeroeid door zwaarbewapende Turken, gesteund door het diplomatiek wegkijken door de rest van Europa en de adviezen van hun toenmalige bondgenoot Duitsland die gedurende ’33-’45 haar eigen massavernietiging creëerde. Nu zijn dan de Koerden aan de beurt en wéér kijkt de rest van de wereld diplomatiek de andere kant uit. Maar ziet: er waait een windje door de Veiligheidsraad; onze minister van Buitenlandse Zaken heeft Turkije verzocht kalm aan te doen met het genocideren van Koerden in Irak, Syrië en vooral Turkije. In Nederland is het Wereld-geweten ontwaakt en al snel weer ingeslapen. We kunnen ook niet te veel stampij maken, anders revolteren de drie miljoen Erdogan-aanhangers in Nederland

Reageer
gravatar

Hadden wij al deportatie & genocideren van Turken uit Nederland gedaan, of waren wij daar dan weer te netjes voor?

Toch die Turken eens vragen hoe zij dat nou aan zouden pakken.

gravatar

Heer Steeds, nog hartelijk dank voor dit semantische hoogstandje over betekenis van het begrip: outsider. Echter, terzake van uw kreet: “Nepnieuws” is het wellicht zinvol als u uw trefzeker geponeerde onwetendheid over de Armeense genocide van april 2015 eens zou updaten. Tenzij u behoort tot de categorie “principiële ontkenners”, dan dient u (om R.T.E. niet te ontrieven) strikt bij uw standpunt te blijven.

gravatar

Dear Outsider,

The Medz Yeghern (Great Crime) took place in the spring and summer of 1915. The perpetrators at that time were called Ottomans. That is well known among intellectual readers. Less well known is the Greek genocide from 1915 and during the Greco-Turkish War, in which nearly one million Greeks and Anatolians also lost their lives.

Incidentally, the Nazis’ Endlösung began only in September 1941, which was industrialized during the Wannse Conference on 20 January 1942.

Vertaling voor buitenstaanders:

De Medz Yeghern (Grote Misdaad) vond plaats in het voorjaar en de zomer van 1915. De daders heetten toentertijd Ottomanen. Dat is algemeen bekend onder de intellectuele lezers. Minder bekend is de Griekse genocide vanaf 1915 en tijdens de Grieks-Turkse Oorlog, waarbij ook bijna een miljoen Grieken en Anatoliërs het leven lieten.

Overigens begon de Endlösung van de Nazi’s pas in september 1941, die geïndustrialiseerd werd tijdens de Wannseeconferentie op 20 januari 1942.

gravatar

Heer Steeds, sta mij toe een klein addendum: de volkerenmoorden op Armeniërs, Grieken en Anatoliërs werd ook uitgevoerd door Koerdische troepen, doch werden Turkije vergeven toen men van ‘Ottomanen’ tot ‘Turken’ werd en intrad in de NAVO. En Amerikaanse bases toeliet om Rusland in de gaten te houden. .
De conferentie aan de Wannsee van 20-01-41 was georganiseerd door Heinrich Himmler. Achteraf kunnen we stellen dat de Wannsee in feite een Wahnsee was en dat Wahnsinn daar heerste. Daar heeft Recep echter geen last van, die kijkt alvast vooruit naar een pan-Islamitisch Europa.