Flickr / Wouter Breedveld

Studievereniging heeft 7 leden en 6000 commissies

‘We proberen de taken te verdelen’

Studievereniging AIKO van de studie algemene bedrijfswetenschappen heeft 7 actieve leden. Ze zitten samen 6000 commissies.

“We proberen de taken een beetje te verdelen”, legt Jelle Oomen van de PR-commissie uit. “Voor een themafeest zijn daarom zo 50 commissies in de weer. Je hebt de themacommissie om het thema te bedenken, de postercommissie voor de posters. De socialmediacommissie voor de promotie. De locatiecommissie voor de zaalverhuur. De fotocommissie voor de foto’s. En de feestcommissie voor de sfeer. Zo blijft het voor iedereen behapbaar.”

“We hebben ook veel studiegerelateerde commissies”, valt Melanie van Geest, voorzitter van de bijvalcommissie bij. “Zo zijn we vorig jaar dankzij de reiscommissie, de treinkaartjescommissie, de conducteurcommissie, de museumcommissie, de hostelcommissie, de tourguidecommissie, de vervoerscommissie, de zijn-we-nog-compleet-commissie en de monumentencommissie een weekendje naar Lissabon gegaan. Was heel educatief, ondanks het feit dat de gehele geschiedeniscommissie verstek liet gaan.”

AIKO denkt eraan om aankomend jaar nog een extra commissie op te richten: “We moeten echt een keer wat leden naar de financiën laten kijken.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bij allerlei Franse of Fransachtige woorden, zoals corps, ambassade, ambulance, bagage, branche, chef, controle, regie, première, routine, succes, urinoir, enz. hebben Nederlanders in het algemeen nog steeds de neiging te scoren.

Reageer
gravatar

Bijvoorbeeld: is ‘ordinair’ alledaags in het Frans, is het platvloers in het Nederlands.
Zo is het met alle Franse woorden in het Nederlands. Op een of andere manier is hier altijd sprake van overdrijving of uitsloverij.

souvenir
chantage
cordon
debutant
depot
etiquette
ensemble
garage
horloge
inferieur
interieur
interessant
marge
occasion
parasol
ordinair
populair
portemonnee
prostituee
regie
repertoire
serie
toernooi
truc
toilet
crèche

Laten we in het bijzonder stilstaan bij parasol, want er is al niet veel zon in Nederland.