Alexey Repka / Shutterstock.com

Man die beweert dat Zon om Aarde draait wordt verketterd ‘als Galileo’

‘Hebben we daar dan niks van geleerd?’

De Aarde draait om de Zon, daar zijn wetenschappers het al enige tijd over eens, maar volgens Michiel Owomoyela uit Raalte zit het helemaal anders: “De Zon draait om de Aarde, maar als ik dat zeg word ik meteen verketterd als – hoe heet die man ook alweer? Uit de zestiende eeuw? Die Italiaan? O ja – Galileo.”

Het is symbolisch voor de verharding van het debat, vertelt Owomoyela. Als hij op wetenschappelijke conventies verkondigt dat de Zon om de Aarde draait wordt hij weggehoond: “Mensen zijn tegenwoordig niet meer in staat om ideeën tot zich te nemen die buiten hun vastomlijnde wereldbeeld passen. Het is een soort religie geworden dat de Aarde om de Zon draait, en als je wat anders verkondigd word je helemaal kapotgemaakt.”

“Hebben we dan niks van het verleden geleerd?” vraagt Owomoyela zich af. “Galileo werd geëxcommuniceerd door de katholieke kerk en moest voor zijn leven vrezen toen hij tegen het bestaande wereldbeeld inging. Pas in 1996, toen ze al lang inzagen dat ze fout zaten, heeft de Paus daar z’n excuses voor aangeboden. Met die herinnering aan de inquisitie nog vers in het geheugen is het toch onvoorstelbaar dat er nu mensen op Twitter zijn die zeggen dat ik ongelijk heb.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Is die d in verkondigd een dubbele bodem of onbedoeld…” Die d moet je zien als een boodschap die verscholen zit. De letterverwisseling is een verdoken promotie voor het eten of anderszins gebruiken van spelt, al dan niet homeo/tele-patisch verdund.

gravatar

Dat betekent dat ze het roerend eens zijn met de stelling.

De zon is een ster. Op uw geld staan sterretjes. De VVD heeft geld. De wereld draait dus om geld. En de VVD. En om mij, maar dat wist ik toen al.

gravatar

Ik citeer: “Pas in 1996, toen ze al lang inzagen dat ze fout zaten…” M.a.w. de paus zag in dat het geocentrisme fout is.
Is Michiel Owomoyela dus uiteindelijk van zijn geloof afgevallen?

Reageer
gravatar

Black Mirror. Ofwel Black Magic. Energie en mechanica.
Even naar de winkel geweest. Dat veroorzaakt soms problemen voor maanden als ik niet oppas. De pitri’s (natuur-elementalen) hechten zich hier aan het mechanische aspect van de artikelen, en daar is altijd een vorm van discriminatie aan verbonden. Dit bepaalt het zwart-magische element inherent aan ‘materialisme’ waarin mensen eenheid zoeken. De boodschap ‘samen delen’ heeft geen enkel nut zonder kennis van de natuurkrachten die daarnaast ook wel het ‘weer’ leiden (in de marge van de draaiingen van de aarde). Omdat de materie ‘belevendigd’ is met energie die in de mens niet alleen zijn eigen individuele organische constitutie uitmaakt en zijn hoofd daarvan via de mechanische wetten probeert te scheiden, maar die via de lagere minuscule leventjes onbewust door hem wordt geleid op interactieve schaal.
Toen ik thuiskwam en dit, in de minuut-tot-minuut openbaring die zich in reactie op mijzelf mondiaal uitwerkt, zoals gebruikelijk naar een kleine club mensen achteraan eerdere mails meestuurde, bleek dat er weer een nieuwe knop aan de mail is toegevoegd om te bevestigen dat je dit er inderdaad als ‘appendix’ bij wil sturen. Zo groeien de ‘services’ dagelijks om de zaken te compliceren en je te beschermen tegen jezelf en zo de discriminatie door de techniek voort te zetten, die is begonnen in de beveiliging van de banken. En waartegen geen voetbal is opgewassen.
Naar de knoppen.

Reageer
gravatar

Black Mirror

… Ja, het is zo, het bevestigt de discriminatie die er is door techniek. Tenslotte als je de techniek gebruikt moet ‘je je daarnaar gedragen’. De norm die techniek stelt, is dus culturele onderdrukking, ondanks de schijnbare mogelijkheden van internet. En het wordt zo geregeld dat net als thuisbankieren iedereen zich er dan maar in moet bekwamen om een mening te mogen hebben of zelfs een bestaansrecht …

gravatar

Natuurlijk draait de Zon om de Aarde.
Dat kan niet anders.
Iedereen weet dat de aarde een vlakke schijf is die door vier olifanten op hun rug wordt gedragen.
Die olifanten staan op een enorme schildpad, A’Tuin genaamd, die door de eindeloze ruimte zwemt.

Als de Zon -die veel kleiner is dan iedereen denkt- niet om de aarde draait, zou deze al lang uit het zicht zijn verdwenen.

Reageer
gravatar

Michiel Owomoyela uit Raalte heeft gelijk. Immers vanaf de zon gezien draait de aarde om de zon, maar vanuit de aarde gezien is het precies andersom. Het is maar hoe je het bekijkt.

Dipl-ing Paulussen,
hoogleraar Logische Optische Standpunten)

gravatar

Professor,
U heeft wel gelijk, maar toch loopt u gelijk vier olifanten door Rinzwinds porseleinkast, die hij heeft gekocht bij A’Tuin, tuincentrum in Raalte.

gravatar

Jullie zitten er naast.
Alles draait namelijk om mij.
Al schijnen (lol) er anderen te zijn die hetzelfde beweren maar dan met een andere ik.
Bij deze: Louis en Donald, jullie hebben ongelijk!

gravatar

Ja, dat is dat HOKJESDENKEN!
Zink oetzaait de boks!!

Zo zet ik sint-Janskruid in tegen alle soorten van kanker. Dat deden de oude Egyptenaren al! Dus.

En dan zijn er toch weer van die snotneuzen die niet verder dan hun snotneus kijken. Alsof er maar één wijsheid is!

ALTERNATIEVE geneeskunde, dat gaat onze gezondheidszorg redden!
De medicijnen halen we gewoon uit het bos. Kost niets!!

Reageer