Lytterbine / Shutterstock.com

Het zal je maar gebeuren: Jolanda en Thomas kregen een saai kind

Jonge ouders teleurgesteld

9 maanden leefden ze er samen naartoe, maar na de geboorte overheerst bij Jolanda en Thomas vooral teleurstelling. Hun kind werd namelijk geboren zonder persoonlijkheid.

“Hij doet niets, vindt niets echt leuk en zit alleen maar te wachten tot wij hem vermaken”, vertelt Thomas over zijn zoon Sem. “Omdat hij zo tegen ons opkijkt ontwikkelt hij helemaal geen noemenswaardige karaktereigenschappen. Hij zit daar maar een beetje in z’n triptrapstoel. Zo saai.”

Sem heeft wel eens interesse getoond voor treinen, vertelt moeder Jolanda: “Maar dat was vals alarm. Het was geen vurige passie, hij heeft een keer naar een trein gewezen en ‘trein’ gezegd, dat was het wel zo’n beetje. Ik had me altijd voorgesteld dat Thomas en ik een leuk kind zouden krijgen, dan valt dit gewoon ontzettend tegen.”

In de huidige samenleving heerst een taboe op het teleurgesteld zijn in saaie kinderen, vertellen Jolanda en Thomas. “Iedereen doet maar alsof ze hun kinderen leuk vinden, omdat ze denken dat je anders een slechte ouder bent. Maar met zo’n jongen als Sem wordt het wel heel moeilijk om de schijn op te houden. Niet iedereen krijgt een leuk kind, daar is te weinig aandacht voor in de maatschappij.”

Toch doen Jolanda en Thomas hun best om hun kind niet te laten merken hoe teleurgesteld ze met hem zijn. “We willen hem niet met een trauma opzadelen. Alhoewel, dat zou hem tenminste wel een beetje edge geven.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Allemaal nepnieuws!

Ik ken Sem van Opvang ‘t Kaboutertje. Het is een vrolijk joch dat graag met treinen speelt. Ik denk dat zijn pappie en mammie maar eens een opvoedcursus moeten gaan volgen.

gravatar

Mr. Wiemersma was ook zo saai, dat hij vervreemd raakte van zijn omgeving. En zie zijn success story, nu steekt hij Youp van ’t Hek naar de kroon.

gravatar

Het lijkt erop dat er tegenwoordig ook minder miljonairs geboren worden.
De laatste echt natuurlijke miljonair was Donald. Hij is zo geboren. He’s got personality.

Reageer