Shutterstock / fizkes / Studio Speld

Shutterstock / fizkes / Studio Speld

Om haar ouders te beschermen plakt Nina (6) emoji’s op hun gezicht

“Heb je liever die emoji met z’n tong uit z’n mond, een lachende of toch die poep-emoji?’’ vraagt de 6-jarige Nina aan haar ouders. Om hun privacy te beschermen plaatst ze sinds kort alleen maar foto’s van haar ouders met een emoji erover heen. “Ik hoop ze zo meer autonomie te kunnen geven over hun social media presence.”

“Ik kies er natuurlijk zelf voor om mijn leven te delen op social media, maar dat betekent nog niet dat zij dat ook moeten,’’ vertelt de 6-jarige. “Mijn ouders overzien de consequenties natuurlijk totaal niet. Ik wil niet dat ze hier later last van krijgen. Als ze gaan solliciteren bijvoorbeeld. Of stel je voor dat een paar schimmige figuren straks ineens hun foto’s in handen krijgen. Daar moet je toch niet aan denken.” Ze bibbert bij de gedachte.

Als we Nina vragen waarom ze überhaupt nog foto’s van haar ouders plaatst, haalt ze haar schouders op. “Ja hallo, hoe laat ik anders zien dat ik online privacy respecteer?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *