YT - The little fokker

4 oplossingen voor de massa-immigratie van water

Grenzen dicht, herverdelen of inburgeren?

Nederland krijgt deze week weer te maken met een massale instroom van water. Na een lange weg dwars door Europa steekt het water onze grens over. Kan ons land dat wel aan? Moeten we het water terugsturen? Wij zetten vier verschillende oplossingen op een rij.

Grenzen dicht
Een veelgehoorde optie is het sluiten van de grenzen voor water. Door Europese verdragen kunnen we de grens met Duitsland echter niet dichtgooien. Wie het water wil stoppen, zal dus de Europese buitengrenzen moeten bewaken. Er moeten dan dus grensposten op de Alpentoppen komen om de sneeuw terug te sturen.

Herverdeling in Europa
Een minder populaire oplossing is het herverdelen van water onder alle leden van de Europese Unie. Vooral Oost-Europese landen zien niets in deze aanpak, omdat de inwoners van oudsher niks met water hebben. Deze landen hebben ook praktische bezwaren tegen herverdeling. Volgens Slowakije heeft het bijvoorbeeld helemaal geen zin om water op te nemen, omdat het er toch voor kiest om via de Donau weer terug te stromen naar het Westen.

Liechtenstein-deal
Het water ontvlucht Zwitserland en gaat via Duitsland naar Nederland. Om dat te voorkomen, kan er mogelijk een deal worden gesloten over opvang in de regio. In ruil voor miljarden voor de bankensector, zou Liechtenstein wellicht bereid zijn het water tegen te houden. Voorstanders beweren dat zo’n deal als bijkomend voordeel heeft dat miljoenen kansloze liters water niet de oversteek wagen en zo niet verdrinken in de Bodensee.

Inburgeren
Er zijn ook mensen die vinden dat we het water welkom moeten heten. ‘Geen druppel is illegaal’, is een bekende kreet. Om het water te laten functioneren in onze rivieren, is dan wel belangrijk dat het daadwerkelijk inburgert en niet zonder toekomstperspectief blijft hangen in de uiterwaarden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een dam bouwen om heel Nederland. Dan sluizen we het water, oh nee, dammen we het naar zee via onze buren/bondgenoten. Een snel, voordat Trumps wall werkelijkheid is geworden.

Reageer
gravatar

Inderdaad Geert, dat gejank van dat onbetrouwbare, elitaire, politiek-correcte zooitje ongeregeld veroorzaakte een tsunami van tranen om de prachtige eeuwenoude dijkencultuur van ons geplaagde landje en Limburg te vernietigen.

gravatar

Waarom nog niet naan opvangen in de regio gedacht? Laten we geld geven aan die regio’s die veel water hebben dat weg wil lopen, zodat ze hun eigen reservoirs kunnen bouwen.

Reageer
gravatar

>Volgens Slowakije heeft het bijvoorbeeld helemaal geen zin om water op te nemen, omdat het er toch voor kiest om via de Donau weer terug te stromen naar het Westen.

Terug naar de middelbare school 😛

Reageer
gravatar

Tijdens de vele bezettingen van dit land was het water altijd een wapen, het land werd bewust onder water gezet om van de bezetter verlost te raken. Dezelfde politiek met betrekking tot dit land is overgenomen door de EU. Het gaat nu zelfs al vanzelf.

Reageer