Klara Viskova / Shutterstock.com

Kabinet voegt kleurplaat toe aan Marrakesh-verdrag

Vrolijke zeedieren moeten critici tevreden stellen

Om tegemoet te komen aan de kritiek op het Marrakesh-verdrag heeft een kabinet voorgesteld een mooie kleurplaat toe te voegen aan de internationale overeenkomst. De coalitie hoopt critici van het verdrag over migratie op die manier tevreden te stellen.

“Wij begrijpen dat tegenstanders bang zijn dat dit verdrag Nederland verplicht om miljoenen Afrikanen op te vangen en dat Nederland door Marrakesh zijn laatste restje soevereiniteit moet opgeven”, verklaarde minister-president Mark Rutte. “Dus het is glashelder wat de Nederlandse regering nu te doen staat: een tekening van vrolijke zeedieren toevoegen aan het Marrakesh-pact waar mensen die bang zijn dat Nederland wordt omgevolkt al hun aandacht op kunnen storten.”

Thierry Baudet heeft geen goed woord over voor de aanvulling op het migratieverdrag. “Het partijkartel in actie: zogenaamde toezegging dwingt ons om binnen bestaande lijntjes te tekenen”, schrijft hij op Twitter. “Censuur, een ander woord heb ik daar niet voor.”

Jan Roos eist inmiddels dat hij de schildpad mag inkleuren, terwijl Wierd Duk daar al aan begonnen was. Rutte hoopt dat de kemphanen er samen uitkomen: “De uiteindelijke kleur van de schildpad is bindend, dus dit is extreem belangrijk. Zo dicht bij verantwoordelijkheid zijn beide heren nog niet geweest.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit jaar kwam ik een fietser uit Duitsland tegen die zich zorgen maakte over de terugkomst van het fascisme, en waarschuwde voor de Arabieren en de inmenging van de Chinezen om de zaak verder te compliceren. Hij zei landen hebben grenzen nodig, die bestaan ook in de natuur.

Reageer
gravatar

Tja, als het voortdurend stampvoet en gewoon overal “NNÉÉ!” op zegt, dan is het waarschijnlijk een kleuter. Ook als het een wat groter exemplaar is. Een kleurplaat is dan de passende oplossing. Maar maak niet de fout de kleuter te vragen of hij nu tevreden is..

Reageer