Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

Roemeense gelukszoekers komen zich hier lekker laten uitbuiten

Het nieuws dat duizenden Roemenen in Nederland worden uitgebuit, zorgt voor flink wat ophef. Veel mensen vinden het een slechte zaak dat gelukszoekers uit Oost-Europa naar ons land komen om lekker misbruik van zich te laten maken.

“Waarom kun je niet gewoon een goede Hollander zich voor een hongerloon laten afbeulen?” vraagt makelaar Krijn de Bondt (47) uit Vlaardingen zich af. Hij is ontzet: “Die profiteurs komen hier werken voor 2 euro per dag. Daar kom je als gewone Nederlander niet tussen. En dan nemen ze ook nog een keer de leuke banen in. Wij willen ook wel een keer als Darth Vader verkleed op de Dam staan om op de foto te gaan met stonede toeristen. Maar nee: daar staat al een uitgehongerde Roemeen.”

“Het is ook oneerlijke concurrentie”, vult verkoopmanager Bart Hoogman (39) uit Schagen aan. “Nederlanders kunnen hun contract lezen. Die kun je dus niet zeven dagen in de week laten werken in een kas. Roemenen hebben dat probleem niet. Zij kunnen zich heerlijk wentelen in moderne slavernij.”

Bogdan Mazare (21) kwam twee jaar geleden vanuit Roemenië naar Nederland. Hij hoorde de verhalen over erbarmelijke omstandigheden voor arbeiders in de Brabantse vleesindustrie en wist: dat wil ik ook. “Hoelang ik hier ook werk, een vast contract krijg ik niet. Die vrijheid is heerlijk.” Bogdan adviseerde zijn beste vriend Sasha (22) om ook te komen. “Ik mag lekker achter het stuur van mijn vrachtwagen slapen”, vertelt hij. “Dat hoef je in Roemenië echt niet te proberen, dan word je meteen ontslagen.”

PVV en Forum voor Democratie hebben inmiddels Kamervragen over de kwestie gesteld.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tja, dat krijg je als je je krampachtig aan Zwarte Piet vasthoudt! Dan leren kinderen dat je alleen gekleurde mensen als slaven mag houden.
En dat in deze moderne tijden van gelijk(waardig)heid voor iedereen. Gelukkig dat de Slavische volkeren nu wel onderdrukt mogen worden en dat zij dit ook erkennen: een belangrijke stap in de richting van het ook knechten van de Germaanse (blanke) bevolking.
Denk ook aan hoe het historische bestaan van de blanke slavin. Deze geile, gouden tijden dienen terug te keren!

Dus stop Zwarte Piet! En leer alle kinderen dat het oke is om alle mensen, ongeacht ras of afkomst te knechten!

Reageer