cc EpicFireworks

‘Ik voel gewoon niet dat het beter gaat’ zegt man die voor 500 euro aan rotjes heeft gekocht

'Ze lullen maar wat daar in Den Haag'

Met de economie ging het goed in 2017, maar de man op de straat voelt die voorspoed nog niet in de portemonnee. Dat vertelt Pim Oedenrode uit Sint Michielsgestel enkele minuten voordat hij honderden euro’s uitgeeft aan vuurwerk.

“Ze lullen maar wat daar in Den Haag”, zegt de man die straks met vijf tassen siervuurwerk en drie Chinese matten in de hand weer naar buiten loopt. “Ze goochelen maar wat met cijfers daar. Mooie praatjes, maar ik voel helemaal niet dat het beter gaat.”

“Zo’n Dijsselbloem”, foetert Pim, die vandaag al zal moeten beginnen met het afsteken van al zijn ingekochte rotjes, crackling potten, huilfonteinen, gillende keukenmeiden, romeinse kaarsen en aftershocks om op tijd klaar te zijn op nieuwjaarsnacht. “Die zegt dan op televisie dat het geweldig gaat met de economie. Dan denk ik: joh, zakkenwasser, wat lul je nou? Je moet kijken naar het besteedbaar inkomen, niet naar de omzet van de multinationals die door handige belastingdealtjes het geld alleen maar in eigen broekzak steken.”

Pim krijgt bijval van vuurwerkliefhebber Johnny Kempena: “De overheid verspilt miljoenen door bijvoorbeeld het Ministerie van Veiligheid en Justitie te veranderen in het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Dan denk ik bij mezelf: ‘zijn we nou helemaal mesjokke geworden?’ Daar kan ik verdomme 8353 lawinepijlen voor afknallen. Lijkt mij een betere een investering, vriend.”

Toch is er ook ruimte voor relativering in de rij voor de vuurwerkverkoop. “Weet je, uiteindelijk moeten we allemaal wat beter op de kleintjes letten”, zegt Pim terwijl hij een Chinese mat van vijf meter in zijn achterbak legt. “Daarom haal ik de rest morgen in België.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Spreekwoorden & gezegden voor bij de gezellige jaarwisseling

– ‘Beter 10 rotjes in jullie mond dan dat ik de vergiftigde lucht moet inademen.’

– ‘Koop maar zelf een auto als je er een in de fik wilt steken.’

– ‘Als je op zondag geen winkelende mensen wilt zien doe je je ogen maar dicht.’

Reageer
gravatar

Toch zien we ook hoe ieder jaar weer het sociale medegevoel in dit land dat waarschuwt voor stunten met vuurwerk. Dat zou je anders ook niet hebben.

Reageer
gravatar

Dijsselbloem is ook een zakkenvuller, een echte PvdAer, hahaha. Maar goed de btw van drugsgeld is ook geld, hier met die 125 euro. Krek net zoveel als Google aan belasting betaald!

Reageer
gravatar

Ach ja, vuurwerk. Het jaarlijkse ritueel waarin weer de troglodiet in ons met vuur, vonken en luide knallen de boze geesten verdrijft. Dé gelegenheid om de oermens weer eens los te laten, het kost ons niet meer dan pakweg € 85.000.000,- voorts wat ogen, vingers, milieuschade, panikerende panikerende huisdieren en bejaarden en wat vervroegde sterfgevallen. Maar het is het waard, de reinigende spirituele catharsis en het loslaten van alle opgekropte agressie die niet meer in het voetbalstadion gelucht mag worden.

Reageer
gravatar

Net zoals organismen immuun worden voor bepaalde giffen, worden de demonen steeds slimmer om te overleven, zie ons maatschappelijk bestel.
En als in een ziektehaard onrust geschapen wordt, breidt hij zich juist uit.
De rest van het jaar is de burger daar zoet mee.