Shutterstock/Door Davizro Photography

Man viert 10 jaar trouw mopperen op Apple met aanschaf nieuwe iPhone

'Vuile rotschoften, ik ging meteen naar de winkel'

Om te vieren dat hij vandaag precies tien jaar lang een steeds groter wordende hekel krijgt aan Apple-producten, kocht Paul de nieuwe iPhone. Aanleiding voor Pauls beslissing tot aankoop was het nieuws dat Apple haar telefoons softwarematig langzamer maakt naarmate ze ouder worden. “Toen ik dat hoorde brak mijn klomp en ging ik meteen naar de winkel om een nieuwe telefoon te halen. De vuile, gore rotschoften”, aldus Paul.

Het haten van Apple-producten ontstond toen hij er in 2007 achterkwam dat je Macbook Pro’s amper kunt upgraden of repareren en dat je de batterij ook slechts met grote moeite kunt vervangen. “Vervolgens heb ik iedere drie jaar en met steeds groter wordende walging een nieuwe Macbook Pro aangeschaft.”

In de jaren die volgden werd Pauls haatband met Apple gesterkt door het besef dat iTunes een monopolistisch rotprogramma is, dat Apple je de bestanden op je iPhone niet laat verplaatsen zoals je zelf wil en dat het bedrijf hem zo het gevoel geeft als kind behandeld te worden.

“O god,” zegt Paul met een verstarde glimlach, “ik kan nog net zo woedend worden als de dag dat ik besefte dat het ronduit crimineel is dat de opladers van zowel Macbooks als iPhones niet met usb-kabels werken, maar met dure custom-made kabels die niet eens goed werken als je ze van een ander merk dan Apple zelf koopt. Toen ik me dat volledig realiseerde heb ik twee iPads gekocht – een voor mezelf en een voor mijn vriendin.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb een hekel aan belasting betalen. Daarom koop ik telkens een staatslot. Kans om te winnen 0,0000001%, kans om de belastingpot te spekken 100%

Reageer
gravatar

De da Vinci Code.
Ja ik las het wat laat, maar ik lees enkel een boek als het sneeuwt.
Niet voor niets was ‘Apple’ de code tot de Heilige Graal. De Apple die boven Newton’s hoofd hing.
Het is natuurlijk fantasie, maar er zit een realiteit achter.
De graal is eigenlijk een pussy. Daarom zei Donald Trump: grab ‘m by the pussy.
Donald is een van de graalingewijden.
De directe lijn van Maria Magdalena en Jezus is onderbroken.
Maar ik ken degene die in het echt de laatste nazaat was van Maria Magdalena.
Ze heeft een appelboomgaard.

Reageer