Chaiwut / Shutterstock.com

Drang om overal een evolutionaire verklaring voor te vinden stamt uit oertijd

'Voorouders hadden grotere overlevingskans als ze te pas en te onpas over Darwin begonnen'

De behoefte om altijd maar een evolutionaire verklaring te zoeken voor vreemde menselijke gedragingen stamt uit de oertijd. Dat zegt evolutiepsycholoog Bram Koch. “Onze voorouders hadden meer kans om zich voort te planten als ze te pas en te onpas over Darwin en natuurlijke selectie begonnen.”

De oerman vond vrouwen met grootse beweringen over de evolutie aantrekkelijk, legt Koch uit. “Mannen associeerden dat met vruchtbaarheid en andere interessante dingen”, zegt hij. “Andersom was het voor vrouwen nogal een risico om kinderen te krijgen van een man die The Origin of Species niet had gelezen en dat graag liet blijken. Een zwangerschap was in de oertijd niet zonder gevaren, dus ja.”

Volgens Koch is de drang om met evolutionaire verklaringen te strooien miljoenen jaren terug te voeren, nog voordat de mens er was. “De eerste vissen die uit zee klommen hadden al de neiging om op te scheppen over het feit dat ze op land konden ademen, en ze keken neer op vissen die dat niet konden. Ze snapten toen dus al dat ze waren geëvolueerd en bazuinden dat graag rond.”

Dinosauriërs snapten daarentegen maar weinig van de evolutieleer, betoogt Koch. “Ze zijn dan ook uitgestorven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En die vooruitgang zorgt ervoor dat er nu eendrachtig en versneld wordt toegewerkt naar de ondergang van deze vermoeide, afgewerkte wereld. De huidige bewindvoerder van het Witte Huis verklaarde in de recente vergadering van de Veiligheidsraad dat nu de Kogel door de Kerk kan. Also sprach Trump, onder stormachtige bijval van de delegaties van. Noord Korea, Taliban, Al Qaeda, Al Nusraa en Hamas. Rusland onthield zich van stemming

gravatar

Evolutie? Om het dan nog maar niet over het essentiële deel daarvan: Ovulatie te hebben: als er niet maandelijks eieren zouden springen zou er ook geen evolutie zijn.

gravatar

De evolutie gaat in golfbewegingen, er zijn ups en downs geweest.
Zoals bekend hebben op Schouwen-Duiveland de laatste ontdekkingen over onze stamboom voor veel opschudding gezorgd. Er zijn enorme hiaten in de geschiedenis van de mens die tot nog toe niet te verklaren waren. Het bijzondere is dat soorten uit verschillende tijdperken, sommige miljoenen jaren uit elkaar, naast elkaar bestaan en naar dezelfde winkel gaan.

Reageer
gravatar

Professor van der Plas heeft gelijk. Seks speelt een grotere rol in de evolutie van de mens dan we tot nog toe hadden gedacht.

gravatar

Eerwaarde dominee Riffen, even tegengas van een andere “god”:

HERBERT SPENCER 1:14

The biological concept of Survival of the fittest is defined as reproductive success.

gravatar

Gene Sis,

Zo rond de Kerst ga jij toch niet twijfelen aan de geboorte van het aanbiddelijke kindeke Jezus, dat volgend jaar op vrijdag 30 maart voor de bijna tweeduizendste keer een pijnlijke kruisdood gaat sterven, omdat de eerste mens voor het eerst een appel proefde?