Masarik/shutterstock.com

Archeologen ontdekken prehistorische archeologen 

De kennis die deze mensen hadden over de prehistorie is indrukwekkend

Een team archeologen in Irak heeft een unieke vondst gedaan: ze hebben skeletten van archeologen uit de Mesopotamische beschaving gevonden van rond 8000 voor Christus. “Wat deze mensen wisten over de prehistorie is ronduit indrukkend te noemen,” zegt hoofdonderzoeker Pierre Kasinksy.

“Het skelet had een geavanceerd schrapertje en borsteltje vast om secuur te kunnen werken. Daarmee hebben ze veel geheimen van de pre-Mesopotamische diersoorten ontrafeld. Zonder hen zouden wij waarschijnlijk nooit weten wat zij wisten. Dat is leuk om te weten.”

 

 

 

Volg De Speld Sport ook op Instagram voor winnend sportnieuws


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nadat de Sumeriërs rond 6000 v.C. het zuiden van Irak waren binnentrokken bouwden zij grote tempels voor godin Inanna en maakten haar tot stadsgodin van Uruk. Dit weten we omdat de Sumeriërs het schrift hebben uitgevonden en we de naam van Inanna al tegenkomen op hun oudste spijkerschrifttabletten.

Op vliegende helhonden spoedden een tiental polderarcheologen uit de hoger gelegen delen van wat nu de Veluwe heet richting Irak. Men wilde kennis vergaren en was destijds enorm gemotiveerd.

De missie als zodanig mislukte. Het weer werkte niet bepaald mee en de lokale bevolking hoorde en masse gerommel op hoven, welke in zekere extensie als onfatsoenlijk en intimiderend is ervaren.. Door naasting van het gezag op lokaal niveau, werd besloten wat ruimte vrij te maken om de bemoeienis als zodanig een rustplaats te geven.

Bewonderenswaardig dat er inmiddels en een crowdfundingsactie is gestart, welke tot doel heeft

De resultaten anno nu zijn opzienbarend in zekere zin. Zo werd door DNA afname in beeld gebracht dat de stamvaders van eenieder die Jans(s)en of De Vries als achternaam hebben, niet in de modder en/of vette bagger zijn begraven, maar in het zand onder de zoden zijn gelegd. Het verklaard waarom de stamvader op bovenstaande foto er nog verbluffend goed uitziet na al die jaren.

8000 jaar later kan worden gesproken van een gigantische plaag. Het jongt maar an en er is geen archeoloog momenteel die het bij kan houden. Sterker, de sprinkhanenplaag is uit het telefoonboek gesprongen om zich elders vol te vreten en als gevolg ervan is het naslagwerk dankzij de Jans(s)ens en de De Vries(ens) definitief begraven.

Hoe dan ook, de Veluwe als zodanig is droog; kurkdroog. irak, ‘8000 Nc-waardig’ en er is ruimte.
Archeologen zouden het enorm vinden om binnenkort er eens met een schep, een emmer en een metaaldetector de authentieke feministische model-trut en de dito slappe lul van de straat te halen. Het zal een bijna regale aanwinst zijn voor het museum van oudheden.

Reageer
gravatar

Erratum:

‘Bewonderenswaardig dat er inmiddels en een crowdfundings actie is gestart, welke tot doel heeft’:

Een studie in relatie tot het heden.

Waarvan akte,

Benny©

gravatar

Mogelijk een priesteres (zie de liggende houding) uit het oude Mesopotamië die tijdens het heilige ritueel (waarnaar de moderne Nederlander immers zo terugziet) om het leven kwam, ook wel een hemelprostituee die de band met de godin moest herstellen.

Reageer
gravatar

Zijn nostalgie, de innerlijke leegte, vertaalt zich vooral ook in de behoefte naar meer immigranten.

gravatar

De Nederlander ziet Babylon als het walhalla van de seks.
Nu de 60’s voorbij zijn.

gravatar

Gewoon; door gecombineerde toepassing van koolstofdatering, Frenologie en T.M. (Transcendental Meditation). Logisch toch?

gravatar

U praat poep. Het gaat hier om menselijke skeletresten, dus is hier sprake van archeologie. Bovendien is er nogal wat overlap tussen archeologie en paleontologie in de vorm van archeozoölogie en paleoarcheologie.

gravatar

Als ik mij niet vergis zijn dit geen archeologen maar uitsluitend mensen die ooit openlijk hebben durven protesteren tegen Willem Holleeder of de Satuhdara mob. Na het aanbieden van hun petitie aan het Min. van Justitie en Veiligheid heeft niemand meer iets van hen vernomen. Het OM legt de schuld hiervan bij de politie, de politie bij het falen van het Getuigen Protectie Systeem en de Tweede Kamer wil de zaak alleen behandelen in een niet-inhoudelijke zitting. ‘t Is maar dat u het weet.

Reageer