Sharon Morris/shutterstock.com

Een grote meerderheid van apen weigert nog steeds te geloven dat de mens van hen afstamt

Veel apen weigeren nog steeds te geloven dat mensen van hen afstammen. Bijna 70% van de honderden onderzochte apen zegt dat er geen wetenschappelijke basis is voor die claim en wijst het idee van een genetische verwantschap af.

“Als we hen het wetenschappelijke bewijs voorleggen weigeren ze het te geloven”, vertelt Madeleine Hatkins. Ze was een van de onderzoeksassistenten die met gebarentaal aan de apen moest uitleggen dat ze een gemeenschappelijke voorouder hebben met de mens. “Sommigen werden boos, anderen waren teleurgesteld, maar een meerderheid was ‘sceptisch’.”

“Man niet aap, niet mogelijk”, herhaalt Wikita, een zesjarig chimpanseevrouwtje met een geschokte blik op haar gezicht. “Evolutie bestaat niet, Grote Gorilla heeft de wereld gecreëerd”, gebaart ze nerveus. Haar mening wordt gedeeld door veel apen. “De wetenschap zegt zoveel”, valt een andere chimpansee haar bij. “Denken dat de mens uit de aap voortkomt is volslagen absurd.”

Volgens de wetenschappers zijn de apen simpelweg van streek. “We snappen dat het confronterend is om erachter te komen dat je de boot van de evolutie hebt gemist. We proberen ze dat alleen maar uit te leggen.”

Dit artikel verscheen eerder op Le Gorafi

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

volgens mij waren de meesten apen overtuigd dat we wel van de apen moesten afstammen toen Amerika weer koos voor 4 jaar George W. Bush.

Reageer
gravatar

Dit komt omdat al de onderzochte apen christelijk zijn. Die geloven alleen wat er geschreven staat in boeken waar geen wetenschappelijk onderzoek als basis voor is.

Reageer
gravatar

Mijn collega zei altijd dat we wel van de apen afstammen, toen die Softenon gingen gebruiken. Ik ben dat niet met hem eens: mensen stammen af van de struisvogels, waarom steken zij anders zo vaak hun kop in het zand?

Reageer
gravatar

Wat een flauwekul!

De mens is zo’n dikke vierduizend jaar geleden door mij geschapen. Apen waren mislukte probeersels, die uit mijn laboratorium zijn ontsnapt. Het eindproduct de Man was nauwelijks beter, maar ik had inmiddels andere prioriteiten.

De Man deugde van geen kanten. Hij stal abrikozen uit mijn boomgaard. Om hem daarvoor te straffen, maar ook om hem uit de kroeg te houden, heb ik voor de Man de vrouw geschapen uit de ribben van een baviaan..

Reageer
gravatar

Stel dat uw gezever correct was, dan zou u zich kapot moeten schamen voor het resultaat:
Al die fouten in uw “intelligent design”
😉

gravatar

Waarom weigeren mensen de waarheid te geloven, dat wij apen van hen afstammen en niet andersom.
Onze aartsvader Aap Braham zag in dat mensen zich steeds verder van de natuur verwijderden, daarom scheidde hij zich af met zijn gezin en een groepje gelijkgezinden, die wij aappostelen noemen.

Reageer
gravatar

Dat kan ik wel begrijpen dat een grote meerderheid van apen weigert te geloven dat de mens van hen afstamt.

Wanneer je bijvoorbeeld ziet wat voor mensen actief bij GroenLinks zijn dan schaam je je als aap dat je gemeenschappelijke voorouders met hen hebt.🙊🙊

Corrie.

Reageer