lithian / Shutterstock.com

Vrouw die in verkeerd tijdperk is geboren, is eigenlijk echt iemand uit het Laat Pleistoceen

De 27-jarige Lisa heeft een leuk leven, maar wordt soms toch overvallen door een zwaar gevoel. Diep van `binnen voelt ze dat ze in het verkeerde tijdperk is geboren. Ze hoort eigenlijk thuis in het Laat Pleistoceen (honderddertigduizend tot tienduizend jaar geleden).

“Elke keer als ik naar tekeningen kijk van de mensachtigen van toen, voel ik me heel nostalgisch. Wat een mooie tijd om in te leven, je had toen nog niet die gehaastheid van het Holoceen. Hutje, boompje, beestje, lekker een beetje met een groepje achter een woelmuis aan, samen wegrennen voor een wolharige neushoorn. En geen coronavirus hè. Zo zorgeloos en vrij. Net pech, ik ben gewoon honderdduizend jaar te laat geboren.”

Dit was een voorproefje uit het nieuwste boek van De Speld: Nederland: het boek. Het betrouwbaarste geschiedenisboek van Nederland. Bestel hem nu in onze shop en krijg gratis verzending. 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Zo zorgeloos en vrij”. Tja, als je het negeert dat je bijna nooit ouder dan dertig werd, je makkelijk aan de simpelste ziektes en wonden kon dood gaan, je makkelijk kon verhongeren en je door een neushoorn, mammoet, grottenhyena, holenleeuw of ander dier of zelfs door andere mensen gedood kon worden is het inderdaad lekker zorgeloos.

Reageer
gravatar

Hopelijk voor haar, had men in het Laat Pleistoceen al mascara, lippenstift, nagellak, gezichtspoeder en -crème en vooral voor vrouwen als Liza, mobieltjes. Dat is wel zo handig voor BurenAlert (Code Rood) bij het naderen van wolharige neushoorns.

Reageer