Shutterstock / Pressmaster

Ze willen nu ook het typisch Nederlandse Tikkie van 80 cent afpakken

Opnieuw dreigt een oer-Hollandse traditie te verdwijnen: het Tikkie voor bedragen onder de 2 euro ligt onder vuur. Dagelijks sturen Nederlanders tienduizenden betaalverzoeken voor kleine bedragen, maar blijkbaar mag dat nu ook al niet meer.

“Eerst de negerzoen, toen Zwarte Piet, toen de moorkop en nu het gierige Tikkie”, klaagt Sebastiaan op Twitter. “Stop de ondergang van het Avondland en verover ons land terug!”

Volgens socioloog Bert Bokhoven is de strijd tegen het mini-Tikkie echter niet te vergelijken met andere maatschappelijke discussies. “Bij de negerzoen en de moorkop hadden mensen het gevoel dat er iets van ze werd afgepakt. Als je geen Tikkie van 80 cent meer mag versturen, wordt er daadwerkelijk iets van je afgepakt. 80 cent om precies te zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hmm., dat valt tegen van socioloog Bert Bokhoven. Als zelfs hij zich met zulke futiliteiten bezig houdt dan verliest hij bij mij zijn credits.

Gewoon negeren die hap. Het is voer voor BN’ers om van een mug een olifant te maken. ❌❌

Corrie.

Reageer
gravatar

Vanavond zijn twee dierbare volksgenoten ernstig lastiggevallen door vier marokkanen in een trein. Onze blonde vrouwen werd gevraagd om hun kaartje, en toen ze die hadden, stuurden de bontkraagjes een tikkie. Aangifte doe natuurlijk volstrekt zinloos. Oh lieve, kinderlijk naïeve Vaderlanders! Stem nou toch eens eindelijk voor verandering. Breek los met mijn populistische gelul. Redt dit land! Sieg Heil! Sieg Heil! Sieg Heil!

Reageer