Josef Pittner / Shutterstock.com

Rendier met rode neus brengt klimaatverandering pijnlijk in beeld

De aangrijpende beelden gingen de hele wereld over

Toen een cameraman van National Geographic dit rendier aantrof in Lapland, barstte hij in tranen uit. Het arme dier had een grote rode opgezwollen snoet. De aangrijpende beelden gingen al snel de hele wereld over.

De foto van het rendier met de roodgloeiende neus brak de harten van mensen over de hele wereld. “Verschrikkelijk, dat arme beest.” klinkt een reactie op Facebook. “Mijn kerst is verziekt, ben er kapot van!”, reageert een ander.

Een oude man in een rode pyjama laat weten iets te willen doen voor het roodgeneusde beestje, maar dat heeft volgens de maker van de video geen zin meer. “Voor dit dier is het helaas te laat, maar laat dit een wake up call zijn. Klimaatverandering heeft keiharde gevolgen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Welnee, gaat hartstikke goed met ons Rudolf. Hij is aangenomen bij CliniClowns maar voordat hij daar gaat beginnen wilde hij even een weekje terug naar zijn roots om inspiratie op te doen. Lekker bezig, Rudo!