Kang Sunghee / Shutterstock.com

Noah (8) wil later opiniemaker worden

Hij acht zichzelf op dit moment de beste opiniemaker van Deventer

De 8-jarige Noah uit Deventer weet het zeker: later wordt hij opiniemaker. Dat zegt hij in een interview met de schoolkrant van OBS De Smulweide.

Op het schoolplein roepen de kinderen tijdens het potje voetbal in de grote pauze welke voetballer ze willen zijn. “Huntelaar!”, roept Lucas. “Locadia!” gilt Peter. Noah ziet het allemaal hoofdschuddend aan. “In het begin riep ik nog wel eens ‘Francisco van Jole!’ of ‘Elma Drayer!’ maar na een tijdje mocht ik niet meer meedoen. Je kunt in dit land niet eens meer vrijuit je mening geven.”

De kinderen die dromen van een carrière als profvoetballer, brandweerman of gynaecoloog, noemt Noah hypocriet: “Femke kreeg van meester Marcel een 9 voor een spreekbeurt over haar zieke oma. Maar geen woord over de stijgende zorgkosten, waardoor gewone Nederlanders zich blauw betalen. De oma van Femke staat symbool voor alles wat er mis is met dit land. Dat geluid wordt niet genoeg gehoord.”

Ook voor Quincy, die tijdens het kringgesprek vertelde over zijn hamster Benno, heeft Noah geen goed woord over. “Dan denk ik: man, spreek je uit. Deze tijden vragen om een scherpe mening. Zie je Bas Heijne al een column over zijn hamster schrijven? Nou ja, waarschijnlijk wel, maar daar gaat het even niet om. Waarom worden verdomme overal kerstbomen verwijderd?”

Van den Broek acht zichzelf op dit moment de beste opiniemaker van Deventer: “Zo’n Özcan Akyol, daar krijg je toch een slappe lul van? Niemand is geïnteresseerd in Go Ahead of je neven, vriend. Move over.”

Juf Klaartje betreurt de uitspraken van Noah over de hamster van Quinsy, maar biedt hem toch een maandelijkse column in de schoolkrant aan. Desgevraagd noemt ze zijn geluid ‘verfrissend’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Leuk gevonden (8) en hij acht zich en daarna 8-jarige.

In die gedachte mis ik toch wel de voor de hand gelegen woorden als “lacht”, “macht”, “nacht” en “nageslacht”.

#gemistekans

Reageer
gravatar

“… maar daar gaat het even niet om”. Inderdaad, hij heeft de potentie van ‘verfrissend’ opiniemaker in zich. Want in dat vak is een van de kunsten dat je feiten die jouw verhaal storen weliswaar even noemt, maar meteen daarna ook downplayt. Je fans smullen ervan, en zij hebben in jouw columns hun grote grazige smulweide!

Reageer
gravatar

Noah, je loopt achter, je moet invloeënzer worden!
Opiniemakers zijn UIT.

Het werkt zo dat je dan foto’s en filmpjes allemaal over JEZELF met onbenullige of domme dingen op het web zet en daar dan op een of andere manier geld voor krijgt.
Wonderlijk , maar het kan.

Je KUNT het!

Reageer