Shutterstock / Marina Pousheva

5 tips tijdens extreem weer

Tip 1: blijf rond het middaguur uit de zon

Het is momenteel extreem weer in Nederland. Voor je gezondheid is het belangrijk om daar goed mee om te gaan. Daarom hebben we 5 belangrijke tips op een rij gezet.

1.

Blijf rond het middaguur uit de zon. Tussen 12.00 en 16.00 kun je heel snel verbranden. Zorg dat je goed bent ingesmeerd en zoek de schaduw op.

2.

Blijf uit de buurt van bomen. Door de harde wind kunnen er takken af waaien. En je zou niet het eerste slachtoffer zijn van een omvallende boom op de weg…

3.

Houd afstand en rijd extra langzaam. Dan heb je de tijd en ruimte om te reageren als andere weggebruikers slippen.

4.

Ga niet in een open veld lopen. Als je het hoogste punt in je omgeving bent, is de kans het grootst dat de bliksem je raakt.

5.

Zet je mistlampen aan. Het is ongelooflijk belangrijk dat andere weggebruikers je zien.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zelfs de kleinste afwijkingen die de belangrijkste bron van inspiratie voor onze politici vormen tot nieuwere steeds perfecter maatregelen van het verkeer(de) en de autonoom, moeten worden gezien als een laatste strohalm om zijn denkvermogen terug tot de realiteit te brengen.

Reageer
gravatar

Auto-nomie wordt niet getolereerd in dit land. Tijdens veldslagen met de ME zijn de ooit in Amsterdam gesignaleerde auto-nomen en krakers definitief uit- en in elkaar geslagen. De huidige privé auto-nomisch voortbewegenden worden geteisterd door stelselmatig verhogende benzine-accijzen, BVB, wegenbelasting, verzekeringspremies en zakelijk rijders door fiscale bijtellingen. Tenzij men Kamerlid is, of door de politiek geparachuteerd bestuurslid van een NGO ofwel CEO of CFO is van een multinationale onderneming of lid van een RvC, RvB. Dan worden de stijgende kosten volledig door aangepaste secundaire vergoedingen (z.g. fringe benefits) gecompenseerd.

gravatar

Die laatste tip was overbodig.
Ik heb mijn mistlampen standaard ALTIJD aan.
Mij zien ze wel!

En wat zo gezellig is, andere mensen groeten dan altijd even met hun lampen.
‘Goed Bezig!’ zeggen dan ze eigenlijk.

Reageer
gravatar

Ik heb dat ook op de fiets, overheidscampagne “laat je zien” heb ik goed opgepakt. Ik schijn nu met een laserpen alle tegemoetkomende automobilisten even in de ogen, dan weet ik zeker dat ze me gezien hebben.