Stokkete / Shutterstock.com

Joris ziet zijn studie bedrijfseconomie vooral als persoonlijke ontwikkeling

'Je ontwikkelt een manier van in businessmodellen denken, dat kun je in principe overal toepassen'

Met een studie bedrijfseconomie heb je weinig kans op een baan, zo blijkt uit een recent onderzoek van de Universiteit Maastricht. Voor de 22-jarige bedrijfseconomiestudent Joris is het geen reden om van studie te wisselen. “Ik doe dit vooral om mijzelf te kunnen ontwikkelen.”

Zijn vrienden die cultural analysis, kunstgeschiedenis of Latijns-Amerikastudies doen, lachen hem wel eens uit om zijn studiekeuze. “Ik krijg natuurlijk heel vaak de vraag wat ik hier nu eigenlijk mee kan worden, maar daarom doe ik deze studie niet. Ik doe dit echt puur voor m’n persoonlijke ontplooiing. Het zou voor de samenleving ook beter zijn als meer mensen in staat zijn om dingen vanuit een value chain of Porter te benaderen. Dat is wat ik mis bij mensen die alleen aan hun CV denken.”

Joris is ervan overtuigd dat het kennen van een SWOT-analyse iets is waar je je hele leven profijt van hebt. “Je ontwikkelt een manier van in businessmodellen denken, dat kun je in principe overal toepassen, ook buiten je werk. Natuurlijk zou het leuk zijn als ik van mijn passie ook mijn werk kan maken, maar ik weet zeker dat ik ook gelukkig word als ik hierna een baantje vind als filosofisch medewerker.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jaren geleden eens met zo’n zweverig type gesproken en op zijn aanraden 3.000 euro in Bitcoins geïnvesteerd. Zal binnenkort eens kijken wat er van over is, haha.

Reageer
gravatar

Gescheiden vuil ophalen.

Van een SNOT-analyse heb je je hele leven profijt.
Het gaat er niet om wat je word maar wat je van een ander kan maken en hoe je hem in kan voegen in je businessmodel.

Reageer