Martin Novak / Shutterstock

Vrouw komt na 5 seconden terug op plan om geen rijmwoordenboek te gebruiken

Ook dit jaar stelt Brenda teleur

Brenda (43) uit Wageningen heeft een draak van een avond achter de rug. Dit jaar had ze het voornemen helemaal zelf haar Sinterklaasgedicht te schrijven, maar om precies 20:15, na vijf seconden keihard zwoegen, liet ze zichzelf in de steek.

Het is een fikse tegenvaller voor Brenda, want sinds haar familie een paar jaar geleden besloot om Sinterklaasgedichten voor elkaar te schrijven, kriebelt het bij haar. De eerste paar jaar probeerde ze het niet eens en wuifde het uit haar gedachten weg als slechts een onhaalbare dagdroom. Maar het afgelopen jaar heeft het idee dat ze toch best in staat zou moeten zijn zonder hulpmiddelen een gedicht te schrijven flink schot genomen.

Niets bleek minder waar. Na de gefaalde eerste seconden en de erop volgende drie uur van zelfhaat, voegt Brenda nog de laatste paar woorden toe aan het tot poëzie omgezette stuk middelmatigheid dat ‘Lieve Merith’ heet.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vond op zolder nog een gedicht uit 1823.

O waarlijck zijt gij zwart als roet
Den negerslaaf bedient u onvoorwaarlijck
Met pepednoot en suyckergoed
Voowaar ik zeg het u is niet bezwaarlijck

Alsch ook den Sint in galop uwer huis passeert
Weest niet bedroefd of gekrenkt
Dan zwarte Piet den negerslaaf staat ten dienste als uw geschenk.

Sint

Reageer