Daisy Daisy / Shutterstock

Werkgevers hebben last van bemoeizuchtige ouders

‘Ik ken mijn zoon al 42 jaar, ik weet dat hij prima functioneert’

Steeds meer werkgevers hebben er last van: ouders van werknemers die verhaal komen halen na een slecht functioneringsgesprek. “Waarom krijgt mijn zoon geen opslag?”

Mart Schouten is werkgever in het verzekeringswezen. Hij zegt veel last te hebben van bemoeizuchtige ouders. “Vorige week nog, komt ineens de vader van een senior accountmanager mijn kantoor binnengestormd. Waarom ik had gezegd dat zijn zoon matig functioneert in teamverband. ‘Ik ken mijn zoon al 42 jaar,’ zegt de vader, ‘neem maar van mij aan dat hij uitstekend functioneert in teamverband.’ Mijn accountmanager schaamde zich natuurlijk rot.”

Ook Fleur Kroes, directeur van een basisschool, is veel tijd kwijt met boze ouders te woord staan: “Ze denken allemaal dat hun kind de beste leraar is. Zelfs als ze totaal geen orde kunnen handhaven. Dan is het al snel ‘ja, maar mijn kind is hoogsensitief, die komt gewoon niet goed tot zijn recht als hij voor een klas met 25 drukke kinderen staat’.”

Volgens arbeidsmarktdeskundige Bert Bokhoven passen bemoeizuchtige ouders bij het tijdsbeeld. “Ouders steken meer dan twintig jaar in het onderwijs van hun kind. Dan is het logisch dat ze niet kunnen accepteren dat hun kind niet verder komt dan een modaal salaris bij een financiële dienstverlener.”

Uiteindelijk geven werkgevers de ouders toch maar vaak hun zin. Schouten. “Ik heb geen trek in gedoe met de OR, dus uiteindelijk geef je hun oogappeltje dan toch maar de inschaling waar ze om gevraagd hebben. Maar ik houd mijn hart vast als ik denk wat er van die werknemers moet worden als ze eenmaal bejaard zijn een geen ouders meer hebben om het voor ze op te nemen.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het niveau waarop de ouders verontwaardigd hun creativiteit ontwikkelen (zonder na te de denken dat er misschien bepaalde redenen zijn die hij zich niet in kan beelden in zijn verontwaardiging) richting fascisme, ook als ze hun kinderen bij je in de straat laten spioneren: de ouders zitten thuis te wachten tot je iets zegt vanuit dezelfde ‘moraal’ om je deur in te trappen. De PZC doet er ook aan mee. Ze hadden een folder voor een abonnement met een of andere tekst over de buren, dat ze in Antwerpen het over een grote drugsvangst hebben, maar de PZC stelt het drugspand ‘naast u’ bloot. Op dat vlak zijn een hoop mensen permanent bezig. Onlangs weer een verhaal dat de politie een rommeltuin aantreft in Zierikzee, en die schoonmaakt op kosten van de bewoner. Veten tussen de buren van eeuwen her worden aan hun kinderen doorgegeven, en dat heet opvoeding. De staat doet er ook aan mee. Het heet nu opLEIDING. En ze zien zichzelf als grootmoedig. Ze noemen dat ‘leefbaar’. De boekhandels staan er vol mee.

https://www.pzc.nl/schouwen-duiveland/politie-treft-rommeltuin-aan-in-zierikzee-bewoner-mag-betalen-voor-opruimen~a7a0f5bb/

Reageer
gravatar

Die ouders zeggen allemaal dat ze dit land na de oorlog hebben opgebouwd en vinden dat die groot-graaiende werkgevers het land weer afbreken. Uiteraard speelt de dekkingsgraad van hun pensioenfondsen mee in hun strijdvaardig besluit, die ervoor zorgt dat zij na hun 65ste nog altijd vinden dat het ophoestproces van hun kroost geen strobreed in de weg moet worden gelegd.

Reageer
gravatar

Lieve Mama,

Dat ik bij u vaak uithuil wil nog niet zeggen, dat u Onze Doorluchtige Majesteit daarop moet aanspreken. Nu sta ik bij Alex volkomen voor lul.

gravatar

Er komen regelmatig bemoeizuchtige ouders bij mij klagen vanwege de werkomstandigheden van hun dochters. Ze weten altijd alles beter dan iemand die al veertig jaar in het vak zit.

Zwarte Riek, Hoerenmadam

gravatar

Zwarte Riek,
Carrie denkt dat het aanhangers van Geert W. zijn., maar
Corrie denkt dat het juist geen aanhangers van haar souffleur zijn.
Kunt u met uw ervaring vertellen op welke partij die bemoeizuchtige ouders van uw medewerksters stemmen?