Mr.Whiskey / shutterstock.com

Uber zet de markt voor afpersers onder druk door lage zwijgtarieven

‘Zo wordt het wel heel moeilijk om een oneerlijke boterham te verdienen’

100.000 dollar. Zo veel betaalde Uber aan de hackers die de persoonsgegevens van 57 miljoen klanten stalen. Belachelijk weinig geld, vinden traditionele afpersers. Ze zijn woedend op de taxi-app: het extreem lage tarief zou de afpersingsbranche onder druk zetten.

De Internationale Afpersersfederatie (IAF) wil graag dat er minimumtarieven afgesproken worden. “Onze marges zijn al niet zo groot. We hebben te maken met gespierde gasten die met een knuppel met een spijker erdoor voor de deur staan, corrupte politie-agenten en louche bankiers. Die willen allemaal een deel van onze opbrengst. Als er dan een stel snotneuzen met een app dit soort dumpprijzen gaat betalen, denken onze doelwitten straks allemaal dat ze kunnen wegkomen met dit soort belachelijke prijzen.”

Het zijn niet alleen de lage zwijgtarieven die Uber hanteert, waardoor de IAF aan de bel trekt. Het taxibedrijf zou zich ook nog eens laten afpersen door ongecertificeerde hackers. “Iedere jan lul kan die gasten lopen afpersen. Terwijl het echt een serieus ambacht is. Daar worden hackers die wel hun diploma’s op orde hebben de dupe van. Op deze manier wordt het wel heel moeilijk om een oneerlijke boterham te verdienen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hackers via Uber, ok je betaalt niet veel maar dan krijg je ook niks. Klappen gelijk uit de school die jongens.

De enige hacker trouwens die ik ken en een beetje betrouwbaar is, is die ene uit Den Haag. Kom hoe heet ie ook weer? Jarry Hekkers.

Reageer
gravatar

Wij van de TCA (taxicentrale Amsterdam) beraden ons nog op onze stappen:
– Knuppels met spijkers bij die Unter-mannetjes in hun Unter-autotootjes (dank voor de suggestie).
– Of toch maar direct voor het grote geld. 100.000 is een aardige start (dank voor de suggestie).

We moeten die Mercedessen toch ergens permanent van laten draaien.