NOS

Omtzigt: ‘Mijn onderzoek werd gehinderd door de waarheid’

Kritisch Kamerlid door feiten genoodzaakt leugens te verspreiden

In zijn onderzoek naar wat er gebeurd is met de MH17 werd Pieter Omtzigt ernstig gehinderd door de waarheid. Daarom voelde het CDA-Kamerlid zich genoodzaakt een nepgetuige leugens de laten vertellen aan nabestaanden.

“Ik ben enorm gedreven om een willekeurige steen boven te krijgen. Ik werd in mijn onderzoek echter zó tegengewerkt door de waarheid, dat ik geen andere keuze had dan een verzonnen verhaal te verspreiden”, zegt Omtzigt.

De CDA’er snapt de ophef niet. “Wat ik gedaan heb, laat alleen maar zien dat ik wél wil uitvinden wat er echt is gebeurd en andere politici niet. Die blijven vasthouden aan de feiten. Dat schiet niet op natuurlijk. Als de waarheid gedegen onderzoek in de weg staat, zijn leugens onontkoombaar.”

Omtzigt houdt de steun van zijn aanhangers. Publicist Joost Niemöller: “Pieter is een van de weinige kritische Kamerleden die we hebben. Nu wordt hij erop afgerekend dat hij over de rug van rouwende nabestaanden probeert te scoren met door Rusland ingefluisterde onzin, terwijl we die onafhankelijkheid zouden moeten koesteren.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wel, lieve luisteraars, schenk aandacht aan alles wat waar is, alles wat edel is, alles wat rechtvaardig is, alles wat zuiver is, alles wat lieflijk is, alles wat eervol is, kortom, aan alles wat deugdzaam is en lof verdient.

Filippenzen 4:8

Reageer
gravatar

Daar gaat de integriteit van het CDA. Geen wonder dat men zich nu beperkt tot het zingen van het volkslied, terwijl de vlag blijvend half stok blijft hangen voor de nabestaanden.

Reageer
gravatar

Professor Van der Plas en Richard Dawkins,
De waarheid gaat van binnen naar buiten.
De taal zit zo in elkaar, die trouwens niemand ooit had leren schrijven of lezen zonder de opvoeding van de vroege geestelijkheid, dat er veel leugens afgeleid zijn van de waarheid.
En dat de waarheid een obsessie is als de basis een leugen is.

gravatar

Er zit zoveel gelaagdheid in de waarheid, dat je je afvraagt waarom mensen aan hun saaie fantastietjes vasthouden.
Oh, #CDA.

gravatar

Beste Richard,

Jouw uitspraak gaat ons De Speld-lezers en kopers van ons jubileumboek kosten. Het doet hier namelijk helemaal niet ter zake.

Je had beter kunnen schrijven: “Als de waarheid belangrijk was, had de CDA nooit bestaan.”

Hoogachtend,

De Voorzitter van de Hoofdreactie

gravatar

nou, die pieter heeft de dichte gaatjespan zeker niet uitgevonden.
we moeten de russsen bedanken dat zij deze politicus eindelijk hebben ontmaskerd…..als een echte pravda lezer

Reageer
gravatar

Het kabinet is nog in de race om het kortst zittende ooit te worden; maar dan moeten ze we voor de Balkenende-norm blijven.

Een ander scenario is dat we straks weer vier christelijke partijen in de kamer hebben zitten, waarvan drie in de regering. Ik vermoed dat ook dit een record zou zijn.

Kafkaiaanse praktijken dus; hoe dan ook.