Shutterstock

Weinig onthullingen in Papendrecht Papieren

Twee documenten vol potentieel onbeduidende informatie

Het is een uniek journalistiek samenwerkingsverband tussen het Papendrechts Nieuwsblad en de Süddeutsche Zeitung: de Papendrecht Papieren. Liefst twee documenten, vol met potentieel onbeduidende informatie over snackbar Het Knabbeltje en ene Gert. Een journalist uit heel Papendrecht heeft de documenten doorgespit.

De Papendrecht Papieren werden vorig jaar gelekt naar het Papendrechts Nieuwsblad, dat ze aanvankelijk gebruikte om mandarijnenschillen op te leggen. De oplettende verslaggever André Nap ontdekte tussen de fruitresten het woord ‘Knabbeltje’, waardoor alle alarmbellen op de redactie afgingen.

“Ik wist meteen: dit is niet zo brisant”, zegt Nap. “Het Knabbeltje is een populaire snackbar in Papendrecht, eigenaar Öz is een echte pilaar van deze gemeenschap. Vorig jaar kreeg ik een gratis milkshake toen ik jarig was. Toen wist ik direct: deze man zal zijn omzet wel niet wegsluizen via de Kaaimaneilanden. De Papendrecht Papieren bevestigden mijn vermoeden. Ik had een keiharde primeur, zwart op wit.”

Nap belde meteen zijn collega van de Süddeutsche Zeitung, die hem beleefd een halve minuut aanhoorde en daarna ophing. “Een heel bijzondere samenwerking”, benadrukt de Papendrechtse sterverslaggever. “Meestal bel ik de Frankfurter Allgemeine, maar de telefoniste herkent tegenwoordig mijn stem.”

In de Papendrecht Papieren komt ook de naam van ene Gert voor. Nap: “Ik dacht: hé, Gert! Die woont bij mij in de straat, op nummer 43. Tenminste, als het om die Gert gaat. Er zijn er twee, in Papendrecht. Voor zover ik weet. Nou ja. Dat was het wel. Volgens mij zitten de echte boeven in Sliedrecht.”

De vraag blijft hoe de Papendrecht Papieren in handen konden komen van het Papendrechts Nieuwsblad. VVD, PvdA en GroenLinks in Papendrecht hebben al aangekondigd het college met rust te laten over de kwestie.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We kunnen Gert helaas niet meer om nadere toelichting vragen. Hij is recent overleden. Dat leek een natuurlijke dood, maar sinds de papieren boven water gekomen zijn is er alle reden hem op te graven.

Reageer
gravatar

onthullingen:
Gert’s bel doet het niet, dus je moet kloppen
Gert heeft een hond genaamd Samson
Papendrecht ligt bij Dordrecht in de buurt.

Reageer