Wikimedia - Artheno

Rutte teleurgesteld: ‘Nederland komt te weinig voor in Paradise Papers’

‘Multinationals voelen het nog te weinig in hun brievenbus’

Rutte is teleurgesteld in de Paradise Papers. Hij vindt dat Nederland niet vaak genoeg voorkomt in de gelekte documenten. “Nederland kan op het gebied van belastingontwijking concurreren met Bermuda en Panama, maar dat zien we in deze documenten niet terug.”

“We hebben in Nederland een prima vestigingsklimaat voor multinationals,” betoogt Rutte. “Om dat te onderstrepen wordt de vennootschapsbelasting nog eens verlaagd en de dividendbelasting zelfs afgeschaft. Maar blijkbaar merken multinationals nog niet dat het beter gaat. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat gewone multinationals het weer in hun brievenbus gaan voelen.”

De kersverse minister van Financiën Wopke Hoekstra ziet een uitdaging: ”Koningin Elisabeth investeert in de Kaaimaneilanden, Apple zit op de Cariben, Bono in Litouwen. De rijken der aarde ontwijken hun belasting overal, maar niet in Nederland. Dat kan beter. Dit kabinet gaat er alles aan doen kijken om ervoor te zorgen dat multinationals hun belasting voortaan híer niet betalen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ben je te achterlijk om te realiseren dat dit een website is waar je dus vooral NIET serieus moet doen. Rot op met je serieuze opmerkingen, ik ga wel op twitter als ik blaffende honden wel horen.

gravatar

Toch jammer van al die moeite die Jeroen Dubloen Deysselbloem moest doen (van Rutte II) om stelselmatig te ontkennen dat Nederland een belastingparadijs louter voor multinationals en grootinvesteerders zou zijn. Alle moeite die Jeroen deed om niet met de Panama-papers vereenzelvigd te worden was vergeefs, cosmetisch, maar nu mogen we -dankzij de natuurlijke biotoop Multinationals/VVD/D66- eindelijk weer los op (en hoog in) de Paradise-papers. ‘t KLan verkeren: de AEX nadert een orgasme op 600 punten, de financiële bovenlagen gaat het voor de wind maar de Voedselbanken en hun afhankelijken moeten uit het zicht blijven. Honni soit qui mal y pense.

Reageer
gravatar

Tja “De één zijn schandaal, is de anders verhaal” zij grootmoeder altijd. Als in: het hele verhaal. En laat ze die onzin over voordelen voor het land dan vooral in hun eigen brievenbus stoppen..

Reageer
gravatar

Inderdaad beste Doctorandus, Ik geen enkel bezwaar tegen kapitaalvluchtelingen die in de Amsterdam heel veel woningen inpikken.

gravatar

G.W.,
Daardoor zullen veel Amsterdammers naar Lelystad en omgeving moeten vluchten voor woningen die nog betaalbaar zijn, om na korte tijd weer te moeten vluchten vanwege luidruchtige vluchten door het luchtruim.

Dat laatste zorgt overigens wel voor betaalbare woningen.

gravatar

Wat een kulbericht weer. Het grootste deel der Née! derlanders loopt al pleepotwerpend en zaklopend achter de Oranjes aan ( De Koningin: “Zij zijn Minima, wij zijn Maxima!”). Al eeuwen ontduiken de neoliberalen van Oranje buiten ons land de belasting (die ze toch al niet hoeven te betalen) en dat apen de ONDERdanen graag na. De bovendanen hebben het land vanwege de ontduiking al lang geleden verlaten. Dat is geen nieuws. Dit land is een oord voor en van minkukels.

Reageer
gravatar

Hoezo te weinig?
We staan compleet voor LUL met Nike en Procter & Gamble. En dat is maar het topje van de ijsberg.

Ik meen mij te herinneren dat even geleden Nederland nog met gekruiste vingers achter de rug ZWOOR dat het wat aan al die brievenbusfirma’s ging doen.
U weet wel, Bono en de Rolling Stones en weet ik wie allemaal nog meer. Apple?

Dan hebben we maar weer gezien wat mooie woorden in de praktijk betekenen.

Ach, hier hebben we een verhaaltje daarover:
https://nos.nl/artikel/2177864-zaakwaarnemer-rolling-stones-en-u2-ik-ben-geen-brievenbusfirma.html

Reageer