Shutterstock

Meester Karel is streng, doch onrechtvaardig

‘D’r uit! Gewoon omdat je kop me niet aanstaat!’

Meester Karel houdt er een unieke lesmethode op na. Hij behandelt de kinderen van groep zeven van basisschool De Paardebloem in Almelo streng, doch onrechtvaardig. We mochten een dagje meekijken tijdens zijn lessen.

De dag is nog maar net begonnen als meester Karel de telefoon van een leerling inneemt, omdat hij daarvoor nog ruimte over had in zijn lade. “Sja Melissa, moet je maar niet in mijn gezichtsveld verschijnen. Je mag hem in de zomervakantie komen ophalen.” Even later wordt een willekeurige jongen voorin de klas de deur gewezen. “D’r uit! Gewoon omdat je kop me niet aanstaat!”, schreeuwt meester Karel.

Veel docenten hebben kritiek op de manier waarop meester Karel te werk gaat, maar volgens de vader van Melissa is er wel wat voor te zeggen. “Hij is dan misschien wel streng, maar hij is ook gewoon ontzettend onredelijk en inconsequent. Je mag ze van mij best een beetje aanpakken, als je maar handelt als een losgeslagen idioot.”

Volgens meester Karel gaat zijn eigenzinnige aanpak niet om het leren omgaan met onrecht, maar gewoon omdat hij er zin in heeft. “Hou me tegen.”

100 jaar De Speld Deel I is nu te koop, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nog 1 zo’n opmerking en Meester Karel slaat je andere tanden er ook uit, dan is dat domme geslis ook gelijk afgelopen.

gravatar

Het percentage lezers wordt meer weerspiegeld in de behandeling van de stof dan de keuze van de onderwerpen, vanuit een diepere realisatie dat we intellectueel te maken hebben met een verloren generatie voorafgegaan aan die van de basisschool.

gravatar

Meester Karel (wat een fijne, oer-Hollandse naam), is een voorbeeld voor alle meesters en juffen in het basisonderwijs. Geen angst voor die kutkinderen, geen angst voor ouders, geen angst voor de onderwijsinspectie, maar gewoon meester zijn. Hij verdient een lintje!

Reageer
gravatar

Tja., dat krijg wanneer je kinderen zoals bijvoorbeeld de wraakzuchtige 9-jarige Edgar in de klas hebt.

Meester Karel heeft geen andere keus om dan maar iedereen te straffen.

Oog om oog en tand om tand.

Corrie.

Reageer