Iakov Filimonov / Shutterstock.com

Famkes shampoo is goed voor het milieu, dus die giet ze in een keer door het doucheputje

'Ieder beetje helpt'

Famke is een voorbeeld voor iedereen die ons klimaat wil redden. De 21-jarige studente koopt namelijk iedere dag shampoo die goed is voor het milieu, die ze vervolgens in een keer leeggiet in haar doucheputje. “Ieder beetje helpt.”

Toen ze hoorde dat er shampoo bestond die goed is voor het milieu, wist Famke meteen dat ze zo haar steentje wilde bijdragen. “Je verspilt heel veel water bij het douchen, dat wil ik compenseren door iedere dag een gloednieuwe flacon leeg te knijpen.”

Volgens Famke is het je verantwoordelijkheid als mens om iets terug te doen voor onze planeet. “Ik heb hier nog wat lege shampooflessen die ik zo in de bosjes ga gooien. Een beter milieu begint bij jezelf.”

 

Op 1 november komt 100 jaar De Speld Deel I uit, reserveer nu alvast een exemplaar.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Shit, dat kan bij mij niet meer. Ik heb het douchputje, en de afvoeren van de wasbakken en WC verstopt zodat rioolzuiveringen geen energie hoeven te steken in mijn wegspoelsels.

Reageer
gravatar

En dat verstoppen van doucheputjes, daarvoor heb je dus niets aan stoppeltjes. Daarvoor heb je Laura van der Lang-Haar nodig.

gravatar

Milieubewuste shampoo door het doucheputje gieten heet bij ons thuis niet “het klimaat redden”, maar “iets terug doen”. Dit heeft dan weer niet met het klimaat te maken, maar met onze lawaaiige onderburen, waarvan we weten dat er een lek is ter hoogte van de badkamer.

Reageer
gravatar

Je kunt trouwens voor hetzelfde geld in het doucheputje plassen als in natuurpark de Oosterschelde zoals waarover hier onlangs nog werd gepubliceerd. Hoewel ik begrip heb voor de beperkingen van vrouwen in het wildplassen, laten we fair zijn.

gravatar

Landneder.
O sorry, alle commentaren worden gelijk doorverwezen naar Famke.
De AIVD waarschijnlijk in samenwerking met de moderator. Nieuwe richtlijnen.
Doorspoelen.

gravatar

Corrie die er hier altijd naast zit, heeft weer iets gelezen dat ze weliswaar niet begrijpt, maar dat zo populair is dat ze er dwangmatig op moet reageren.

Haar probleem is dat haar haar steun en toeverlaat Geert W. er zich daar (nog) niet over heeft uitgelaten. Dus gebruikt ze zijn cliché-uitspraak, dat voor alle gelegenheden bruikbaar is: “We worden alleen maar bang gemaakt zodat linkse gekkies subsidies kunnen lospeuteren uit de overheidspot. “