Youtube.com / Fifth Gear

Geen regels, geen grenzen: eerste Vrije Rijschool geopend in Amsterdam

De eerste Vrije Rijschool is deze week geopend in Amsterdam. Leerlingen krijgen geen les over verkeersregels of voertuigbeheersing maar leren dat ieder mens kan rijden zoals hij wil.

Op het oefenterrein van de Vrije Rijschool Amsterdam leren de leerlingen artistiek-creatief rijden. “We willen dat onze leerlingen hun persoonlijkheid ontwikkelen”, legt instructeur Eugène uit. “Als iemand niet met het tij mee wil zwemmen, moet hij natuurlijk zijn eigen weg kunnen gaan en tegen het verkeer inrijden.”

Het is 1 uur, er wordt afgereden. De sfeer is relaxed. “Wauw, zo mooi, hoe jij die basisschool voorbij scheurde met 160 kilometer per uur en vervolgens in één keer van de vijfde versnelling terugschakelde naar de eerste. Je bent echt een vrije geest, gefeliciteerd!”, lacht Eugène. Nadat de brandweer de leerling heeft losgezaagd uit de gecrashte auto, overhandigt hij hem zijn rijbewijs.

De aanhangers van de Vrije Rijschool eisen dat de wet veranderd wordt. “We voelen ons gediscrimineerd”, legt Eugène uit. “Waarom hebben we deze vaste snelheden, zoals 50 kilometer per uur of 80 kilometer per uur? We willen verkeersborden met daarop teksten als 0 tot 200 kilometer per uur. Ik wil zelf kunnen bepalen hoe snel ik me met mijn lichaam door dit aardse bestaan beweeg!”

Dit artikel verscheen eerder op Die Tagespresse

Op 1 november komt 100 jaar De Speld Deel I uit, reserveer nu alvast een exemplaar.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Oostenrijkse humor, Saoedi Arabische rijstijl in beeld en Duitse rijstijl in de tekst (Lubach kan de tekst uit het filmpje over vrije wapenverkoop in de VS vrijwel een op een hergebruiken voor een film over de Duitse snelwegwaanzin), Spaanse auto, Frans nummerbord, Nederlands Lesbordje. Nummertje internationaal.

Reageer
gravatar

Over discriminatie gesproken: zojuist was ik bij de biliotheek aan het stadsplein te Amstelveen. Daar heb ik verzocht om Die Welt en de Tubantia ook in het assortiment op te nemen. Het laatste kon ik niet goed beargumenteren

Reageer
gravatar

@F. Wijlens,

Zou u mij een plezier willen doen? Daar u in Amstelveen-Noord zoveel voor elkaar krijgt, dan zou ik u willen vragen of u het mogelijk kunt maken dat mijn onderdaan genaamd: “Jeroen Krabbé” niet gediscrimineerd of gedehumaniseerd wordt door die flapdrol Geert Wilders? Dit omdat ik mij ernstig zorgen maak maar ik niet de middelen en mogelijkheden heb om het een en ander te bewerkstelligen. Dit als toppers onder elkaar.

groetjes,
Konijn van Fez

ps vergeet u de Rohingakindjes niet?

gravatar

@Koning van Amstelveen-Zuid,

Ik doe mijn best. Overigens droom ik over die Rohingakindjes maar ik heb geen leverage over die schoften van het leger van Myanmar.

gravatar

Ik ga nu mijn best doen om te voorkomen dat de Rohingakindjes iets overkomt. Zou ik dit niet doen, dan zal ik geen knip voor de neus waard zijn. De wereld zou mij mischien wel voor een totale NUL kunnen aanziens. Bij ons in Aziè is het belangrijk dat niemand gezichtsverlies leidt.

gravatar

Hoezo? Is ze vrij geobsedeerd door de 100 + 1 vrije posities van Kama Sutra (tinyurl.com/ybnrxgw2)?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de ouderwetse missionarispositie ambieer, die in Kama Sutra niet is opgenomen. Wellicht omdat ik geen vrije rijles heb genoten.

gravatar

Weledele heer Viesman: U heeft waarschijnljk nooit in een auto gezeten waarvan mijn vriendin de bestuurder was. #allesnaardeklote

gravatar

Vrijen wordt op de vrije scholen niet onderwezen, zover ik weet. Of vrije seks op vrije scholen door docenten wordt beoefend, is mij niet bekend, maar niet onvoorstelbaar.

gravatar

De Oostenrijkse esotericus Rudolf Steiner leek een beetje op Trump. Hij was een zelfingenomen persoon die meende van alle markten thuis te zijn en verzinsels als waarheid verspreidde. Hij heeft een soort religie opgericht die antroposofie wordt genoemd.

Het is opmerkelijk dat de ware gelovigen in deze pedante “heilige” vooral onbenullige personen zijn die menen dat ze intelligenter zijn dan de “domme massa”.

Een van de kenmerken is, dat ze hun kinderen niet laten vaccineren, zodat ze elkaar op de vrije virussen- en vrije bacteriënschool kunnen besmetten.

gravatar

In het algemeen zijn de Duitsers wel wat minder bevooroordeeld en knullig dan de Nederlanders, bijvoorbeeld met homeopathie.
En met medicijnen (cocaïne) bij ADHD (alle takken los daarvan) voor kinderen (in Duitsland verboden).

gravatar

Dipl-ing Paulussen, hoogleraar Werkelijk Vrije Gedachten,

Ja, gelukkig zijn er nog oprechte intellectuele grootheden in dit land. Dat zie je niet in de ons omringende landen We moeten dus juist bijzonder oppassen voor al die sekten uit Duitsland. We weten wat daar al eerder van terechtgekomen is. Regelmatig inenten: gebruik een condoom.

Veilig Plassen Nederland.
In samenwerking met Antiracisme Nederland.

gravatar

‘Dewijl wij niet aanmerken de dingen, die men ziet, maar de dingen, die men niet ziet; want de dingen, die men ziet, zijn tijdelijk, maar de dingen, die men niet ziet, zijn eeuwig.’

2 Korinthiërs 4:18

gravatar

Weg vrijheid.
Tunnelvisie.
Alles laten drijven op leerlingen bij het pontje.
Kanaaleiland, maar opgeven zeeuwsvlaanderen zodat de voorschoolseopvang in de soep loopt daar?

Hoe raar kan iemand denken corrie?

gravatar

Corrie zit er ook deze maal helemaal naast. Het gaat hier helemaal niet over nepotisme. (Lieve Corrie. vraag het maar maar na bij jouw baas J.W. of tante Fleur A. of ome Martin B.)

De vrije …school is een zang-, volksdans en tekenschool die in de hele wereld behalve Nederland Walfdorfschule heet. Vrije expressie staat voorop. Dat is duidelijk te zien aan de foto.

Na de vrije Walfdorfschule is de vrije keuze van vervolgonderricht zeer beperkt, ondanks dat de leerlingen geweldig kunnen vrij-schilderen, vrij-zingen, vrij-dansen, vrij-toneelspelen, vrij-musiceren en nu dus ook vrij-autorijdem.
Het leren van de basis- en middelbare schoolvakken is namelijk ook heel vrij.

gravatar

In Amsterdam was er een autorijschool Hippe waarvan een exemplaar met de naam er nog op naar San Francisco werd geëxporteerd. Die werd nageroepen (hippeee) door een stel ongeregelde lui langs de weg die sindsdien hippies werden genoemd. Zo ontstonden de Hippies.