UfaBizPhoto / Shutterstock.com

Experiment: 40 dagen niet zeiken over het feit dat je 40 dagen niet drinkt

‘In het begin is het heel onwennig’

Een interessant experiment: hoe is het om 40 dagen niet te drinken en daar 40 dagen niet over te zeiken tegen vrienden? De 25-jarige Stefanie Paars probeerde het uit.

“In het begin is het heel onwennig,” vertelt Stefanie. “Elke keer als er even een stilte valt of iemand begint over zijn kater is je eerste reflex om meteen te beginnen over je goede voornemen. Je moet jezelf dan echt beheersen.”

“Maar na een tijdje leerde ik er beter mee omgaan,” vervolgt Stefanie. “Je kunt een hoop dingen doen om de verleiding te weerstaan om te praten over je alcoholstop. Ik eet bijvoorbeeld nu ook 40 dagen geen vlees en daar zeur ik dan wel weer eindeloos veel over. Dat is een prima vervanger, en minstens net zo ongezellig. Ik merk echt dat ik me daardoor fitter en onuitstaanbaarder voel.”

De afgelopen 40 dagen heeft ze één keer gezondigd, bekent Stefanie. “Ik was met vrienden in de kroeg en die waren allemaal aan het opscheppen over dat ze 40 dagen niet drinken. Toen heb ik ‘s nachts rond sluitingstijd tegen een vriendin vertelt dat ik ook geen alcohol drink. De volgende ochtend had ik meteen spijt. Uiteindelijk heb ik het maar op een zuipen gezet, zodat ik zeker wist dat ik niet opnieuw in de fout zou gaan.”

 

Op 1 november komt 100 jaar De Speld Deel I uit, reserveer nu alvast een exemplaar.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Voor Corrie die er hier altijd naast zit, is veertig dagen zonder haar heer en meester Geert W. niet uit te houden. Al na anderhalve dag wordt haar wartaal nog narriger en warriger.

gravatar

Door een intensieve begeleiding kan het slachtoffer alsnog gered worden en het kerkbezoek worden gecontinueerd. Vanzelf moet het wel professioneel gebeuren. Een gezonde en vooral regelmatige seksuele beleving is essentieel in de nationale gezondheidszorg.

gravatar

Ja, Gerard, ik mag je wel bij je voornaam noemen, het hoort zeker ook in een eigentijds verzekeringspakket. Misschien een opdracht voor het nieuwe kabinet?

gravatar

Maar dan wel graag op en neer.

Als overtuigd christen en betalend lid van Veilig Plassen Nederland maak ik mij sterk voor enige normen en waarden.
En vanzelf heeft iedereen al gehoord van een condoom?
Breng eens een bezoek aan onze gemeente.

gravatar

Natuurlijk is het een mannenprobleem.
In Nederland is men nog niet zo ver als in Californië waar we met een plasmuur prachtige resultaten hebben bereikt. Het beleid is aldus: je plast niet tegen de muur, maar de muur plast tegen jou. (Zodra je een gokje waagt.)

Briljant. Het herstel van normen en waarden.

gravatar

Dr. Van Plassen Sterk,

Juist dat!!

We hebben net prachtige foto’s binnen van een verafgelegen sterrenstelsel met een planeet waar leven zou kunnen bestaan zoals op aarde. Op de korst zijn fragmenten van urine gevonden.

PS. Vergeet echter niet de ontwikkeling van de plaspas.

gravatar

We zijn voor een beleid waar zeiken als term wordt gebannen in de eerste plaats van internet. Het heet plassen. We willen het hele verhaal decriminaliseren, net zoals met de prostitutie is gedaan: het woord hoer en zelfs prostituee werd online verboden, deze hardwerkende vrouwen (en mannen!) die hun eigen geld verdienen zijn van nu af sekswerkers. Wij willen ook de plassers zodanig decriminaliseren en legaliseren. Immers ze verdienen toch ook hun eigen geld? Ook wel plaswerker, mede een belangrijke stap in de strijd voor seksegelijkheid.

Nederland dient hierin een voortrekkersrol te vervullen opdat we niet achterlopen in de strijd voor een humanere wereld.

gravatar

Ik ben het eens met de wijsheid van – New Age – Zen in ’t Veld. De Weg tot het hogere Zelf.
Zijn korte doch indringende, pakkende dictaten tonen aan hoe hij in een paar woorden de essentie kan vatten zonder het voetbal af te zetten.

gravatar

Bedankt, Prof Zen in ’t Veld van Natuurpark de Loosdrechtse Plassen. Eindelijk eens een verstandig geluid.
Bij meneer Zen in ’t Veld is het derde oog al ver ontwikkeld. Ik geloof weliswaar niet in die oosterse onzin, maar toch ben ik overtuigd dat hij een van ons is.
Heeft u ook in Rotterdam gewoond? Uw beschaving siert u.

gravatar

Oost meets West; de Maitreyaanse mystiek van de trialoog tussen A, B en C (en soms zelfs D),
en de Freudiaanse analyse inclusief plasdwangmatige fixatie op de kleinburgelijke westerse samenleving.
Of hoe zo’n zo’n klein lapje kleigrond zulk een verlichte geest voort kan brengen.

Gelukkig volk!