Dikushin Dmitry / Shutterstock

Dikushin Dmitry / Shutterstock

Jeffrey is geen alcoholist maar fulltime sommelier op vrijwillige basis

Zelfbenoemd sommelier Jeffrey (38) heeft een drukke agenda. Naast zijn gewone baan proeft hij elke dag tussen 9 en 5 een paar flessen wijn. Hij raaskalt daarbij over zaken als toets en afdronk en doet dat alles volledig pro bono.

“Deze heeft een excellente textuur”, lispelt Jeffrey over de halflege fles in zijn hand. Zwalkend ontkurkt hij een nieuwe. “Even laten decanteren deze alvast. Hips.”

De 38-jarige vrijwilliger heeft het er soms best zwaar mee. “Nog een paar uurtjes en tweeëneenhalve fles te gaan vandaag. Als ik klaar ben duik ik eerst even mijn nest in. Het is dankbaar werk maar je moet er heel wat voor opgeven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *