Rijksoverheid.nl CC0

Deze nieuwe gezichten moeten de VVD uit het slop trekken

Ministersploeg Rutte III stroomt vol met jong talent

Na jaren van falende bewindslieden kiest de VVD voor nieuw elan. In de ministersploeg van het kabinet Rutte III zien we vooral jong talent. Kunnen deze nieuwe sterren aan het firmament de partij uit het slop trekken?

 

Economische Zaken en Klimaat – Eric Wiebes

EU2016 NL (CC BY 2.0)

Als staatssecretaris van Financiën maakte Eric Wiebes furore door op jonge leeftijd wanorde op zaken te stellen bij de Belastingdienst. Doemdenkers zien in hem de ideale kandidaat om ook de economie en het klimaat naar de donder te helpen.

 

Veiligheid en Justitie – Ivo Opstelten, Fred Teeven, Ard van der Steur

Rijksoverheid.nl

In de vorige kabinetsperiode ging er veel mis op dit ministerie. Daarom wordt er nu gekozen voor zekerheid, door maar liefst drie ministers te benoemen. Het gaat om Ivo Opstelten, Fred Teeven en Ard Van der Steur. Aan deze gretige jonge honden de taak om de puinhopen van hun voorgangers op te ruimen.

 

Buitenlandse Zaken – Halbe Zijlstra

Marjon Zijlstra Fotografie (CC BY 2.0)

Halbe Zijlstra was ooit secretaris van een postduivenvereniging in Oosterwolde. Hij studeerde sociologie en marketing en was accountmanager in Nieuwegein. In de jaren negentig had hij een projectmanagementbureau. Als Kamerlid zat hij in de commissie die onderzoek deed naar onderwijsvernieuwingen. Later werd hij staatssecretaris van Cultuur. Kortom: als íemand geschikt is als minister van Buitenlandse Zaken is het Han ten Broeke.

 

Financiën – Frans Weekers en Robin Linschoten

Rijksoverheid.nl / Christiaan Krouwels CC BY-SA 3.0 

Frans Weekers lijkt de droomkandidaat als minister van Financiën. In 2014 moest hij aftreden vanwege de Bulgarenfraude en vanaf dat moment ging het hard met Weekers, al weet niemand waarheen. Als staatssecretaris wordt Robin Linschoten genoemd. Eén formaliteit moet nog afgehandeld worden: eerder deze maand kreeg hij een celstraf wegens belastingfraude, maar als hij in hoger beroep wordt vrijgesproken, staat niets een benoeming nog in de weg.

 

Defensie – Anouchka van Miltenburg

NOS.nl

Als Kamervoorzitter had Anouchka van Miltenburg moeite met orde houden en ze werd snel emotioneel. Anouchka van Miltenburg wordt minister van Defensie.

 

Volksgezondheid – De man van Edith Schippers
De man van Edith Schippers wordt de nieuwe minister van Volksgezondheid. Hij zal de functie combineren met het directeurschap bij het VUmc, het voorzitterschap van de branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland en een commissariaat in de farmaceutische industrie. Om de schijn van belangenverstrengeling te vermijden, gaat hij weg bij zijn vrouw. Als opvolger wordt Jeanine Hennis genoemd. Zij werd al langer getipt als vrouw van Edith Schippers.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ervaringsdeskundige Michael Panhuis heeft nog wel tijd over.
Hij is wat gebonden aan zijn werkplek, maar telewerken biedt uitkomst.
Secretaresses worden door zijn omgeving afgeraden. ‘Dat leidt maar af’.

gravatar

Dit zijn stuk voor stuk prima en integere bewindspersonen. Het is wel wat sneu dat Ton Elias -vriend van Edith Schippers- nét niet in beeld was als minister op Volksgezondheid; een prestatie op zich.

Reageer
gravatar

Ik mis Henry Keizer.
Is er niet een ministerie van dooien of schoorstenen ofzo.

Vraag anders Michael Panhuis, die weet veel van graafwerken onder het motto ‘terug naar de natuur’.

gravatar

Ja, je zou e zorgen kunnen maken, als de partij met een dergelijk “track record” en een zelfverklaard visieloos leider wederom de meeste kiezers voor zich weet te winnen. Maar het is waarschijnlijk de laatste mooie dag van het jaar.

Wil iemand hier misschien een Haiku over schrijven?

gravatar

Ik niet!

Het is niet eerlijk dat de PVV van meneer Wilders niet eens is uitgenodigd voor een gesprek om een kabinet te vormen. Terwijl de PVV van meneer Wilders de op één na grootste partij is.

Wij hebben kanjers zoals bijvoorbeeld Fleur Agema en Dion Graus.

Corrie.

gravatar

Ik stel voor om een geestverwante van de succesvolle Amerikaan Donald Trump als minister van Buitenlandse zaken en Vluchtelingenbeleid aan te stellen. Mijn oog is daarom gevallen op Geert W.

gravatar

De VVD heeft geen bewindslieden meer over en dan maakt de kiezer de VVD grootste partij. Dan moet je niet raar opkijken dat ze met ouwe koeien aankomen.

Reageer