VVD strikt geheime minister voor nieuw kabinet

Identiteit van blonde vrouw blijft geheim

Nederland krijgt voor het eerst een geheime minister. Beoogd premier Mark Rutte heeft een blonde vrouw gepolst van wie de identiteit gedurende de hele kabinetsperiode onduidelijk blijft.

“Dit is echt een primeur”, zegt RTL-verslaggever Jos Heymans. “Als anoniem Kamerlid kon je al wel naam maken, maar het is in Nederland sinds jaar en dag traditie dat we weten wie onze ministers zijn. Dat heeft voordelen, maar ook nadelen. Zo moeten we nog altijd leven met de wetenschap dat Camiel Eurlings ooit minister is geweest. We moeten blijven hopen dat dit niet uitlekt naar het buitenland.”

De beoogde geheime minister wordt genoemd voor de post van Buitenlandse Zaken. Ingewijden weten niet veel over haar, behalve dat ze in het verleden Europarlementariër, Tweede Kamerlid en minister van Defensie was. Heymans: “Dat is een prima cv voor een minister. De VVD speelt daarmee op safe: er zullen weinig bezwaren tegen deze benoeming zijn.”

Een VVD-voorlichter toont zich enthousiast. “Het gaat veel te vaak over de poppetjes, terwijl het over de inhoud zou moeten gaan.” Hij ontkent overigens dat er sprake is van een unicum. “Het kabinet-Rutte II had met Stef Blok al een anonieme minister. Zijn werk werd enorm gewaardeerd.”

Toch zijn er ook twijfels over deze nieuwe constructie. Hoge ambtenaren vragen zich af wie in de toekomst de verantwoordelijkheid neemt als zij fouten maken. “Nu kun je gewoon de minister slecht voorlichten, maar een geheime minister kan niet als bliksemafleider fungeren”, klaagt een ambtenaar van Defensie.

In de media wordt al volop gespeculeerd over de identiteit van de mysterieuze minister. De VVD-voorlichter wil de verwachtingen alvast temperen. “Nogmaals, het is niet Roxeanne Hazes.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik hoop dat de Nederlanders met hun leuke grappen begrijpen waar ze aan toe zijn: dat dit land onbestuurbaar is geworden. En dat in het gunstigste geval. Het zal een lange procedure kunnen worden om de goede weg terug te vinden.

Reageer
gravatar

De geest is dus uit de fles,

Wellicht kan Ghostbuster Wilders eens tegen Zijlstra & co. gaan vertellen dat ze daar bij de VVD knettergek zijn geworden. Want ook dit spook heeft een BS-nummer.

De jacht op Pokémonsters zit erop. Nu kunnen we met z’n allen beginnen met het vangen van bewindslieden, Kamerleden en aanverwant gespuis zonder gezicht, ballen en staatsmanschap.

Landgenoten, grijp ze!!!

Reageer
gravatar

De herkenningstune verraadt misschien iets:

Daar komt Ybeltje,
Rare Ybeltje,
Onze Ybel met haar veel te blonde haar,
Daar komt Ybeltje,
Rare Ybeltje,
Onze Ybel die is toch weer de sigaar.

Reageer
gravatar

“VVD strikt geheime minister voor nieuw kabinet” dat is toch niet boeiend nieuws? Weet je wat pas boeiend is:
“Emile Roemer strikt veters”

Reageer