beijersbergen / Shutterstock.com

Interim-minister Dijkhoff wil van Nederland weer een wereldmacht maken

‘We gaan het in deze twee weken helemaal anders doen’

Klaas Dijkhoff gaat het roer bij Defensie radicaal omgooien. De VVD’er voert de komende weken een grote reorganisatie door en wil ervoor zorgen dat geen enkele militaire wereldspeler nog om Nederland heen kan.

Dijkhoff is meteen voortvarend begonnen. De gehele militaire top is vanmorgen via de telefoon ontslagen en ook de militairen die hebben geklikt bij de Veiligheidsraad mogen op zoek naar een nieuwe baan. “Het is belangrijk dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Snitches kunnen we daarbij niet gebruiken”, vertelt hij terwijl hij op weg is naar vliegbasis Volkel voor een inspectie.

Even later spreekt Dijkhoff de troepen toe. “Ik sta te popelen om hier schoon schip te maken,” houdt hij hen voor. “Er is de afgelopen tijd veel misgegaan en het gaat niet makkelijk zijn om dat allemaal te herstellen. Maar goed, ik heb twee weken de tijd, dat moet genoeg zijn om van Nederland weer een wereldmacht te maken.”

Naar verwachting komt Dijkhoff morgen met een voorstel om het militaire budget te verviervoudigen. “We moeten echt nieuwe kernwapens hebben, anders neemt niemand ons serieus. We moeten daarnaast voorbereid zijn op een klein militair conflict met Rusland. Zeker in het geval wij overmorgen een militaire oefening houden op de Krim. Je weet gewoon niet hoe ze daarop gaan reageren. Die lui zijn zo onvoorspelbaar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kunnen we meteen ook even Spanje bezetten? Daar zijn goede redenen voor: 1) we moesten ze altijd nog eens terugpakken; 2) momenteel is het een politiestaat; 3) dan kunnen we zelf bepalen welke kleur piet er vanuit onze nieuwe kolonie ons land binnenkomt; 4) dan komt er geen spexit.

Reageer
gravatar

Na het verplichte Wilhelmus wordt korfballen bij wet verplicht. Dat zal ze leren die spleetogen! En als toegift: met zijn allen pleepotwerpen en koekhappen – wedden dat wij dan de nieuwe wereldmacht zullen zijn?

Reageer
gravatar

Je moet goed begrijpen dat de gemiddelde mens hier een huid heeft van een dinosaurus. De wereldbedreigende spanningen die zijn ontstaan zijn aan hem voorbijgegaan of hebben hem net genoeg geprikkeld om zich er weer een beetje bij te horen, ontspanning merken ze ook niet. Ze hebben niets in de gaten van wat er ook gebeurt.

Reageer
gravatar

Ik geloof dat in Nederland werkgevers van hun werknemers eisen dat ze op dezelfde partij stemmen als zijzelf.

gravatar

Dus u bedoelt: Mijn Vrouw Neukt Weer Een Weirdo?
Wat vervelend nu. Ik begrijp uw hartekreet. Een kleine tip: misschien kunt voortaan wat helderder communiceren, dan zullen meer mensen met u meeleven.