Casper Steenbergen

Mascotte ‘Eenheidsworstje’ moet Nederland weer verbinden

‘Diversiteit is killing voor een samenleving’

Een vrolijk, kleurloos worstje. Met die mascotte wil de Rijksoverheid de diepe verdeeldheid in de samenleving tegengaan. Het ‘Eenheidsworstje’ moet Nederland weer verbinden.

“Diversiteit is killing en helemaal niet gezellig”, legt projectleider Jan de Vries uit. “We willen mensen daarom aanmoedigen om zo min mogelijk af te wijken van de gemene deler in ons land. Het Eenheidsworstje symboliseert die gedachte. Met een knipoog natuurlijk.”

Het motto van het worstje is ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. De Vries: “We hadden verschillende reclamebureaus gevraagd om een slogan te bedenken. Toen we deze lazen, waren we er meteen uit. We zaten natuurlijk te schaterlachen, maar het is ook een heel treffend statement.”

Het Eenheidsworstje is er niet van gediend als mensen hun hoofd boven het maaiveld uitsteken, en is daarom uitgerust met een zeis. “Die zeis is een leuk gebbetje”, aldus De Vries. “Maar er zit wel degelijk een boodschap achter. Namelijk dat we je kop eraf hakken als je niet normaal doet.”

Het Eenheidsworstje schittert vanaf 10 september ook in een reclame. Hierin zingt het sappige stukje gemalen vlees het liedje ‘Of je worst lust, maakt niet uit, zolang je maar wel ander vlees eet, ook als het van varkens komt, dan hoor je er gewoon bij.’ Tekst en muziek zijn van de Rijksvoorlichtingsdienst.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou ,nou, iedereen weet dat alleen de islamitische staat ISIS koppen af mag hakken. Hersenloze linkse “rijksoverheid” worsten!

Reageer
gravatar

De Vries is een jokkebrok, geheel volgens de traditie van de Overheid.

Die zeis heeft tot doel dat het oude vlees van 55 jaar en ouder eerst op moet. Deze almaar groter wordende vleesberg eet namelijk allerlei potjes leeg die men liever anders besteedt. Aan nieuw beleid bijvoorbeeld. Eigenlijk is dit een campagne om het economische potentieel efficiënter en beheersbaar te houden.

Reageer
gravatar

Eenheid betekent een veelheid van hetzelfde.
Voor een eenheidsworstje zijn dus veel worstjes nodig die op elkaar lijken.
Ik vrees dat er daarvoor in ons land te weinig bloeddorstige worstjes rondlopen met gootsteenontstoppers als beentjes .

Reageer
gravatar

Ik heb er genoeg van, mr. Wijlens, dat u het volk van juiste informatie voorziet. Helaas kan ik uw gesprekken met uw moeder niet meer meeluisteren, u had er ooit wat van gezegd en toen werden, dezelfde dag nog, wat leden van mijn beveilingsteam direct overgeplaatst. Wat ben ik toch eigenlijk een sneue loser die niet zelfstandig kan nadenken.

gravatar

In werkelijkheid worden alle artikelen en reactie’s op de Speld natuurlijk door ondergetekende geschreven. Jaren geleden haalde ik de commissie bij de Vara al binnen.

Schuldig im sinne der Anklage.

groetjes van Frank

gravatar

Pleegt u plagiaat op Lijst 17 (BNN), of moeten we eerder denken richting parodie? In beide gevallen staat het huilen ons nader dan het lachen!

gravatar

Door mensen als joun loopt het land straks krak te doen. Als je je gaat begeven op discussie-/opiniewebsites als deze moet je wel zo’n mening doen te ventileren, anders slaat het varken met een tang!

gravatar

Dit zgn eenheidsworstje vindt zijn maximaal welbevinden in de intieme tweeheid. Het is dan ook welbeschouwd een tweeheidsworstje dat in een indringend heen en weer van halve en volledige verborgenheid in een genotvol samenwerken zijn bestaansrecht vindt. Speld, bespaar ons uw lustenlozigheid.

Reageer