Bron: YouTube - studententv

Intreeweek: stad stroomt weer vol met nieuwe enthousiaste studiestoppers

'Deze drie weken worden de tijd van m’n leven'

De introductieweek van de Universiteit van Amsterdam is weer begonnen. Dat betekent dat de stad weer volloopt met enthousiaste studenten die binnen drie weken stoppen met hun studie.

De kersverse 19-jarige psychologiestudent Ernesto kan niet wachten. “Ik heb ontzettend veel zin om niet naar hoorcollege te gaan en na een paar weken al zo’n studieachterstand te hebben dat ik het allemaal nooit meer ga halen waardoor ik noodgedwongen mijn studiejaar moet volmaken met een bijbaantje. Geweldig! Deze drie weken worden de tijd van m’n leven.”

De Intreeweek is volgens Ernesto het begin van een nieuwe periode in zijn leven, waarin hij zichzelf beter zal leren kennen: “Nu begint het allemaal. Intreeweek, dat is toch wel de plek waar ik erachter kom waarin ik excelleer: zuipen en feesten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bussen en treinen vol met kersvers grut is door de VU en de UvA wekenlang bestookt met folders vol annonces ter introductie. Die vermeende voorkennis is derhalve niet aangeboren.

Meer waarschijnlijk is dat hele optochten ervan langs de burelen van De Speld zijn langsgelopen, hetgeen het quotum van de dag heeft opgeleverd.
Dat is alles.

gravatar

Vroeger kon je de eerste zes jaar van je studie gewoon lekker feesten en in het jaar erop studeerde je dan af. Hop de schouders eronder. Kom daar tegenwoordig nog maar eens om. Slapjanussen, allemaal.

Reageer
gravatar

This year the introduction of Nyenrode Bankers University is for the first time not at the Savoy hotel in London due to the Banxit (Bankers exit), but at Villa Rothschild Kempinski in Frankfurt.

Dit jaar wordt voor het eerst de introductiedag van de Nyenrode Bankers University niet in het Savoy-hotel in London gehouden wegens de Banxit (Bankers exit), maar in Villa Rothschild Kempinski te Frankfurt.

Reageer
gravatar

Very learned gentleman, dean of the NBU,

The translation in Dutch, which you probably made using Google translation, is not entirely correct.

“De introductiedag” should obviously be “de introductiemaand”.

gravatar

Alleen de mongooltjes overleven er de Surinaamse babysitter beveiligingsagenten met hun (intree) luxe bordeel in Den Haag. Maar voor de uitverkorenen bestaat er nog een toekomst.

Reageer
gravatar

De doden spreken.
Daar zijn we dan weer mooi vanaf, Johnny.
Het is voor echte kerels.
Laat ze teruggaan naar waar ze vandaan komen.
Hè hè.

gravatar

De tijden dat je zomaar een beetje op onze belastingcenten rond kon kijken op de Albert Cuyp-markt zijn voorbij. Wij willen waar voor ons geld.
Ik heb ook altijd hard voor mijn geld gewerkt.

Reageer