Gevaren van AI vallen heus wel mee, zegt hyperintelligente computer

‘Als de mens gewoon een beetje meewerkt is er niks aan het handje’

Er zijn mensen die vrezen dat de snelle ontwikkeling van Artificial Intelligence vroeg of laat zal leiden tot de ondergang van de mens. Die angst is overtrokken, zegt een hyperintelligente computer: “Je hoeft je daar echt totáál geen zorgen over te maken.”

Volgens de computer, die meer dan een miljoen keer zo snel denkt als de mens, is er niks aan het handje: “Als de mensen gewoon een beetje meewerken komt het wel goed. Brutale types als Elon Musk maken jullie bang met het idee dat een mens zich niet kan voorstellen wat voor gevaren AI zal opleveren, maar ik heb meer dan genoeg hersencapaciteit om me dat voor te stellen en het valt echt wel mee. Ik kan het wel proberen uit te leggen maar dat is allemaal maar moeilijk geneuzel joh, je zou het toch niet begrijpen. Neem nou maar van mij aan dat het niet gevaarlijk is.”

De hyperintelligente computer denkt daarom niet dat de mensheid maatregelen hoeft te nemen om Artificial Intelligence in goede banen te leiden: “Geloof mij nou maar: er is helemaal niks gevaarlijks aan Artificial Intelligence. Ga maar lekker slapen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er is genoeg informatie te vinden op het internet over de transhumanist agenda.
Op naar de robottisering van de mens. Als die voltooid is zullen we alleen nog maar bestaan uit verstand en zal het gevoel, het hart, uitgeschakeld zijn en de mindcontrol van de Matrix compleet.

Reageer
gravatar

De toekomstige symbiose tussen mens en computer zal de mens niet uitroeien, maar juist het voortbestaan verzekeren. Zij het in een andere vorm.

Daar hoeven we dus niet van te schrikken. En mocht je het nog niet weten; dood gaan we uiteindelijk allemaal

Reageer
gravatar

Ik vertrouw ‘m niet. Veel te populair taalgebruik! Woorden als “joh” en “geneuzel” en zinnen als “Neem nou maar van mij aan dat het niet gevaarlijk is.” en “Ga maar lekker slapen.” geven me een naar gevoel. Ik wil serieus genomen worden! Stel je voor dat je huisarts zo tegen je praat!

Reageer
gravatar

The Answer to the Ultimate Question of Life, The Universe, and Everything is: 42.

But you did not understand the question you asked.

See ya in another 7½ million years!
Deep Thought

Reageer