Angela is baan, vriend, huis en 2 benen kwijt maar wel een ervaring rijker

‘Gelukkig’

Op donderdagmiddag raakte Angela in een tijdsbestek van anderhalf uur haar baan, vriend, huis en twee benen kwijt. Toch hoeft ze niet te treuren, want ze is een ervaring rijker.

“Gelukkig maar, ik dacht eerst echt dat het een rotdag zou worden, maar die ervaring vergoedt alles”, zegt de opgeluchte dakloze. “Het is zo’n onbeschrijfelijk gevoel, zo’n ervaring geeft je echt een intens gevoel van geluk voor de rest van je leven. Dat pakken ze me nooit meer af”, vervolgt ze terwijl ze een bananenschil uit een prullenbak grist en begint af te likken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In de periode vóór Angela alles kwijtraakte was zij een redelijk bemiddelde vrouw die geen reden had steen of been te klagen. Toen kwamen er wat handlangers van Erik Wiebes langs die niet op tijd met een gouden handdruk en een platina vertrekregeling vertrokken waren. Door onverwacht ontwaken van de Rekenkamer moesten zij hun eigen vertrekregeling bekostigen. Door het bliksemoffensief van de Belastingdienst was Angela de enige die niet op tijd naar binnen kon vluchten en haar voordeur en brievenbus kon barricaderen. Angela vindt dat zij er nog goed vanaf is gekomen; voor hetzelfde geld was ze ook nog haar invaliden-uitkering kwijt geraakt. .

Reageer
gravatar

Wanneer het even niet meezit raad ik Angela aan een gratis kopje koffie bij de supermarkt te drinken. Een bakkie koffie geeft troost, dat is algemeen bekend.

Reageer
gravatar

niet doen! dat is zielig. Het schijnt dat je langer leeft met koffie en dan laat je die arme Angela dus onbewust langer lijden door haar langer te laten leven

gravatar

Wat en fijne over Angela. Gelukkig neemt ze het goed op en ziet ze het als een leerzame ervaring.

Laat haar verhaal een voorbeeld zijn voor al die gelukzoekers die naar Nederland komen omdat het hen een beetje tegen zit. Je hoeft niet te vluchten wanneer het leven niet zo gaat zoals je wenst. Je moet het zien als een rijke ervaring.

Vluchten is voor kakkebroeken.

Corrie.

Reageer
gravatar

Mee eens. Is het niet een idee om de kakkebroeken die hier komen te verplichten om een merkteken op hun kleding te naaien, bijvoorbeeld een geel lapje in de vorm van een ster of halve maan?

gravatar

Jezus zegt: “De armen zijn altijd bij jullie.” Daar bedoelt hij mee dat je naar de zondagsdienst van de gereformeerde kerk in Apeldoorn moet.

Reageer
gravatar

Er is een steeds grotere samenwerking tussen::

NGK (Nederlands Gereformeerde Kerken),
CGK (Christelijk Gereformeerde Kerken),
GKV (Gereformeerde kerken vrijgemaakt).

gravatar

Als beloning mag ze na het zomerreces uitgebreid verslag doen bij Matthijs van Nieuwkerk.

Na zelf de inleiding verzorgd te hebben vraagt Matthijs: “hoe gaat het nu met je?”.
Het interview zal uiteindelijk eindigen met de vraag “tot slot, kun je ons íets meegeven van het geluk dat je gevonden hebt?”
Tijdens het applaus dat op het antwoord volgt wordt er dan alweer ingezoomd op het t.v. schermpje op de voorkant van de tafel omdat er dan een nieuw lucky filmpje is.

En zo gaat dat, dag in dag uit.

Reageer