NOS.nl

Rutte wil Turkije-rel herdenken tijdens toespraak in Istanbul

‘Dit is niets politieks’

Mark Rutte wil volgende week een toespraak geven in Istanbul. De premier wil samen met Nederlanders in die stad de diplomatieke rel met Turkije van eerder dit jaar herdenken. Nederland verbood toen een Turkse minister te landen en stuurde een andere minister het land uit.

De organisator van de herdenking verwacht niet dat er in Turkije ophef zal ontstaan over de herdenking. “Dit is niets politieks. Er is geen verkiezingscampagne gaande in Nederland, dus het zou geen probleem moeten zijn. We willen alleen benadrukken dat we de gebeurtenissen van maart 2017 nooit mogen vergeten”, aldus voorzitter Hans Spekman van de ‘PvdA’, een aan de VVD van Rutte gelieerde organisatie.

Het is nog niet bekend of Turkije Rutte toestemming geeft om te spreken. Als de toespraak verboden wordt, dan verwacht Nederland-correspondent Ron Fresen een stevige reactie vanuit Den Haag: “Dan zouden zomaar eens woorden als ‘betreuren’ kunnen vallen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is toch te gek voor woorden dat de rabiate “nazi- en fascisten” Damschreeuwer R.T. Erdogan, onze eigenste Mark Rutte het recht zou mogen ontzeggen om in Istanbul, voor een auditorium van ruim 2,5 miljoen houders van een dubbel Nederlands paspoort, het neerslaan van de Gülen-revolte te herdenken.

Reageer
gravatar

Wat een fijn artikel is dit. Leuke rechtse humor. 🙂

Rudolf Julius maakt met zijn verhaal een hoop goed van de imagoschade dat hipster Laura van Gelder met haar suffe verhalen de Speld aandoet.

Het indrukwekkende dat Rudolf met dit artikel blootlegt is dat wanneer je de rollen omdraait zelfs een wegkijkende linkse Gekkie moet inzien dat Turkije een volslagen geschift land is.

Bravo De Speld. Jullie zijn toppie! 🙂

Corrie.

Reageer
gravatar

Rudolf is er een van ons. Hij gaat meneer Wijsgeer van de PVV helpen om het moslimgevaar de Noordzee in te drijven,

gravatar

Typisch loos en demagogisch gelul van een onheilsprofeet!

Gewoon inburgeren en een beetje normaal doen, dan is er niets aan de hand.

gravatar

geen reclame maken hier. Het blijft lastig met Turkije, gezien “de echte doe-het-zelver kent niet zonder Turkije”

gravatar

Ik twijfel in mijn voorgeprogrammeerde reactie nog tussen Turkse ‘racisten’, ‘fascisten’ of ‘nazi’s’.