Philip Arno Photography / Shutterstock.com

Onderzoek: mannen die tuba bespelen niet aantrekkelijker, maar ook niet minder aantrekkelijk

Mannen, lezen we even mee?

Altijd al een gemiddelde mate aan interesse gehad voor mannen die de tuba bespelen? Een onderzoek wijst uit dat je niet de enige bent, want de tuba-spelende man blijkt niet aantrekkelijker, maar ook niet minder aantrekkelijk dan de gemiddelde niet-tubablazer. Mannen, lezen we even mee?

Dat de man met het koperen gevaarte aan zijn getuite lippen menig hart laat kloppen zoals het dat altijd al deed, is misschien geen nieuws. Toch heeft een onderzoek deze aanname nu eindelijk wetenschappelijk weten te bewijzen. Een groep vrouwen werd eerst voorgesteld aan een man zonder tuba. Vervolgens werden ze voorgesteld aan diezelfde man, maar dan terwijl hij de Radetzky Mars op zijn tuba speelde. Wat blijkt: alle vrouwen vonden de man precies even onaantrekkelijk mét als zonder tuba. De voors en tegens balanceren elkaar volgens de deelnemers gewoon mooi uit. Zoals een van de vrouwen stelde: “Die bolle wangen tijdens het spelen zijn natuurlijk een beetje raar, maar het blijft ook wel imponerend, zo’n groot koperen blaasinstrument uit het bas-register.”

Dus heb je precies evenveel succes nodig in de liefde? Hoog tijd om wel of niet de tuba te leren spelen!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarom zijn er alleen vrouwen bij dit onderzoek betrokken? Is De Speld nauw betrokken bij de SGP?
Er zijn vast veel mannen die heel anders reageren op zo’n tuba spelende man die het gevaarte aan zijn getuite lippen heeft hangen.
Ik bijvoorbeeld. En ik ben hier unaniem in!

Reageer
gravatar

Er raken weer een heleboel bijdragen zoek. In dit item dong ik vandaag ruim 4 keer vergeefs mee naar een plaatsing, alle keren effectief onklaar gemaakt. De software is veranderd ten gunste van meer ruimte voor adverteerders, tja “de cost gaet voor den baet uyt” blijkbaar zelfs ook al in “niet-commerciële” maatschappijkritische media.

Reageer
gravatar

Geweldig dat dit nu eens goed is uitgezocht. Ik speel al jaren tuba maar ik ben begonnen met blokfluit. Inderdaad geen enkel verschil! Mijn intuïtie heeft me dus niet bedrogen toen ik er voor koos om verder te gaan als tuba speler. Ik heb ook een vrouwelijke collega. Is er ook zo’n onderzoek over vrouwen gedaan?

Reageer
gravatar

Jawel, maar de dames hanteerden hierbij een roeptoeter. Al snel werden de geluidsnormen met decibels tegelijk geweld aangedaan, en moest op last van politie het onderzoek gestaakt worden. Feit is dat alle dames op eigen gelegenheid naar huis zijn gegaan zonder ook maar van iemand een compliment ontvangen te hebben.

Binnenkort wordt een nieuw onderzoek opgestart, waarbij deze vrouwen uit een klomp klei hun eigen vagina gaan boetseren. Een panel bestaande uit een aantal mannen en lesbiennes met een mannelijke inborst zullen dan het uiteindelijke oordeel vellen.

Afwachten dus.