Bron: NOS

Nieuwe informateur Zalm wil het eerst met GroenLinks proberen

‘Dit lijkt me een logische combinatie’

De nieuwe informateur Gerrit Zalm wil morgen onderhandelingen starten tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Volgens Zalm is dit de meest logische combinatie.

“Als ik zo naar die zetelverdeling kijk dan lijkt me dit een prima combinatie. Wat ik ook nog zat te denken: eigenlijk zijn dit gewoon drie winnaars van de verkiezingen plus de grootste partij. Het is dus een goede vertaling van de verkiezingsuitslag én je hebt een ruime meerderheid in beide Kamers. Ik denk echt dat dit kan gaan werken, ondanks de verschillende standpunten over bijvoorbeeld migratie. En als het onverhoopt niet lukt, kunnen we daarna altijd nog andere opties bekijken.”

Zalm begint uitgerust aan zijn nieuwe klus. Sinds half maart was de oud-minister op vakantie naar een Canarisch eiland zonder wifi.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is voor alle partijen het beste dat we teruggaan naar de vorige verkiezingsuitslag. Ik geef een kabinet van VVD en PvdA een goede kans als ze de natuurlijke verschillen weten te overbruggen. De demissionaire ministers kunnen dan gewoon weer missonair worden. Ik stel voor dat Zalm dit voorlegt aan Zijne Majesteit de koning.

Reageer
gravatar

Ik hoop wel dat Zalm een marktconform salaris (iets van 4 x de Balkenendenorm) is geboden. Anders loopt hij straks nog weg naar een bank.

Reageer
gravatar

Zou ook een beetje tegen de stroom inzwemmen zijn als Zalm direct bij de Partij voor de dieren zou aankloppen. Maar hij neemt iedereen bij het neusje. Zoals Kniertje al zei: de vis wordt duur betaald!

Reageer
gravatar

Ik vind het echt raar dat ze het nu weer met Groen Links gaan proberen. Dat is al twee keer mislukt. Misschien moet iemand Zalm op de hoogte brengen met z’n snoepvakanties zonder wifi. Belachtelijk.

Reageer
gravatar

Iemand die van een de snip en de DSB-bank een succes wist te maken moet zeker capabel zijn om Nederland weer nummer 1 te maken middels een puike regering. Vermoed ook dat ie premier wordt en later na wat wetswijziging president.

Reageer
gravatar

Die zalm heeft onder een rots gelegen.
De conclusies van de vorige formateurs zijn gewoon helemaal niet relevant.
Gewoon nog een keer we zijn nog pas 110 dagen + bezig.

Reageer
gravatar

Hoe heet ‘ie, die eh Tjeerd Wilmink ofzo, zou dat geen goeie zijn?!

Hij is wel gepensioneerd, maar ik geloof dat ‘ie nog altijd veel respect geniet.

gravatar

Je kunt het beter met de PVV van meneer Wilders van de PVV proberen. De PVV van meneer Wilders is de op één na grootste partij en wilt graag in een kabinet.

Het is niet eerlijk. 🙁

Corrie.

gravatar

@Corrie. Dat ligt wel gevoelig Corrie! Een kabinet met de PVV vereist deelname van o.a. het FvD voor een stabiele meerderheid. Een gerenommeerd lid van laatstgenoemde partij is Pieter Lakeman die weer heibel heeft met Dirk Scheringa, voormalig werkgever van Gerrit Zalm. Een kabinet met de PVV van Geert Wilders van de PVV van Geert Wilders van de PVV enz. is dan ook uitgesloten door de keuze voor dhr. Zalm. Dat heb ik toch weer slim gespeeld!